Allview X4 soul Infinity Plus: Camera îşi face treaba bine ziua, noaptea mai e de lucrat la calitate și constanță

1.047 ori
<b>Allview X4 soul Infinity Plus: Camera îşi face treaba bine ziua, noaptea mai e de lucrat la calitate și constanță</b>Allview X4 Soul Infinity Plus este un flagship în rândul seriei Infinity şi ca atare nu putea neglija aspectul cameră. Nu ne miră deci că vine cu o cameră duala, cu senzori de 13 MP + 5 MP şi cu protecţie din sticlă de safir în spate. Avem 5 lentile şi..

Allview X4 Soul Infinity Plus este un flagship în rândul seriei Infinity şi ca atare nu putea neglija aspectul cameră. Nu ne miră deci că vine cu o cameră duală, cu senzori de 13 MP + 5 MP şi cu protecţie din sticlă de safir în spate. Avem 5 lentile şi filtru UV la posturi, iar camera de 13 MP din setup-ul dual are focalizare automată, iar cea de 5 MP focalizare fixă.

Avem şi un blitz dual tone dual LED în spate, captura Bokeh şi filmare 4K. Camera frontală are rezoluţie de 13 MP, focalizare fixă şi propriul său blitz LED. Aplicaţia Camera porneşte cam lent la drum, iar focalizarea are o viteză modestă. Zoomulînsă a avut o fluiditate îmbucurătoare şi nu a fost rău nici timpul trecut între apăsarea butonului shutter şi realizarea unei fotografii.

De această dată avem o interfaţă a camerei diferită de ce am tot văzut pe telefoanele Allview în ultima vreme, parcă mai simplă şi mai aerisită. Modurile principale de captură includ HDR, Bokeh, Film, Panorama, Beauty, Watermark, Night, Child şi QR Code. Avem şi Zero Shutter Delay şi Bokeh, cu deschidere de obiectiv între F/11 şi F/0.8. Galeria foto realizată pe timp de zi include cadre dintr-o zi însorită de ianuarie din 2018.

Primele capturi au fost cam albăstrii pentru gustul meu, iar cerul a fost supraexpus. HDR rezolvă această problemă, din fericire. Am remarcat şi că atunci când am dat zoom in, nu am pierdut detalii mai deloc, deci o bilă albă pentru acest telefon. Şi selfie-urile au arătat OK, deşi parcă e cam prea mult blur în spatele meu. Îmi place textura pielii, cum se văd porii, barba, tenul, haine şi părul. Nu există vreo tendinţă de a exagera cu Beauty aici.

Revenind la camera principală, nuanţele de roşu şi albastru sunt ţinute aproape de standard sRGB, iar HDR-ul l-am simţit că îşi dă puţin în petec la acele cadre cu biserica. Am fost impresionat ca la vizionarea pe PC a capturilor am dat zoom la greu şi detaliile au continuat să arate bine, fără prea mult zgomot. Panorama e cam modestă, la 8528 x 816 pixeli, dar e rezonabilă pentru ce scoate Allview de obicei.

Am apreciat în special focalizarea şi iluminarea la fotografii, iar prim planurile au fost cu adevărat la nivel de flagship. Nu vă veţi face de râs cu ele pe Instagram, asta e sigur. Şi Bokeh şi-a făcut treaba bine, după cum am văzut la testele de focalizare cu acele cabluri cu capăt metalic. Puteţi refocaliza fără probleme şi după captură, cu un efect inedit.

Când am încercat încă o serie de selfie-uri la soare, aş zice că acest model Allview ajunge poate chiar în top 10 la claritate şi culori. Film Mode este un gimmick învechit, iar per total captura foto diurnă a fost peste Huawei P10 Lite parcă, net peste modelele X4 Soul şi cele Infinity testate până acum. În afară de nişte culori mai reci la umbră practic nu am obiecţii.

Până şi Bokeh şi-a făcut treaba şi zic că acest smartphone s-ar putea duela cu ASUS ZenFone 4 fără mari probleme, sau cu Moto Z2 Play. E la egal cu Galaxy A5 (2017) şi peste Motorola Moto G5S Plus. Noaptea detaliile nu mai impresionează aşa mult, dar textura obiectelor şi clădirilor se ţine bine. Ceva blur mai apare ici şi colo, dar per total claritatea a fost acceptabilă.

Halourile luminilor stradale sunt cam lungi, ceea ce poate fi uşor deranjant pentru esteţi. Am simţit şi că anumite nuanţe de portocaliu se strecoară în imagine, iar captura cu blitz a fost cam neclară. Acelaşi blitz tinde să ilumineze prea mult cadrele. Aş zice că doar focalizarea cu răbdare ne poate duce spre rezultate bune aici, iar cine e pe fugă se va alege cu rezultate sub un LG Nexus 5X să zicem.

Se comportă mai mult ca un Huawei P9 Lite acest model şi aş zice că e sub Huawei Mate 10 Lite la fotografia low light. Marea sa problema e ca şi atunci când performează noaptea pare o întâmplare, deci nu e constant, nu te poţi bizui pe el mereu.

Trecem la filmare, unde am lucrat cu Full HD, MP4, 30 FPS şi 17 Mbps. Am avut şi filmare 4K, care a excelent la colorit calibrat bine, cu un roşu viu şi un albastru suficient de rece pentru a compensa în cadrul imaginii. Stabilizarea lipseşte la captura video, iar microfonul nu face faţa vântului, deşi e drept că am prins o zi cu vânt foarte puternic.

Ceva refocalizare mai apare din când în când, dar luminozitatea şi expunerea au fost mai mereu în grafic. Tremurătura imaginii enervează puţin, ca şi refocalizarea, dar un atuu e cu siguranţă zoomul. Am sărit şi de 3X şi 4X şi lucrurile tot arătau bine. Nuanţele de roşu mi-au plăcut, dar uneori captura începe să arate cam albăstriu parcă. Am prins şi un cer supraexpus şi am îndrăznit să testăm şi cum filmează camera frontală.

Culmea e că nu filmează rău deloc, iar vloggerii în devenire ar putea folosi un Allview X4 Soul Infinity Plus pentru acest hobby. Concluzia e ca la video suntem la nivel de Huawei-uri midrange, eventual modele Honor mai vechi sau de Lite-uri, poate şi un Xiaomi Mi A1. În condiţii low light e nevoie clară de update software, deoarece e mult sub filmarea în condiții optime.

De ce? Pentru că totul e super întunecat, pentru că e prea multă refocalizare şi avem şi un soi de "purici albaştri" care ne bântuie. E şi un flicker neplăcut şi îmi aminteşte de camera buggy de pe unitatea de test a lui ASUS ZenFone 4 pe care am avut-o şi care şi ea făcea dungi noaptea. Apar nuanţe violet, albastre aici şi dacă vedem dincolo de asta culorile şi iluminarea ar fi OK, deci e nevoie doar de patch şi captura video nocturnă ar fi cât de cât OK.

Halourile luminilor stradale au dimensiuni rezonabile, iar ultimul clip nocturn a arătat ceva mai decent, semn că lipsa de constanșă continuă pe acest handset. Cu un patch cred că se rezolva tot. Per total este o cameră de încredere, cu obiecțiile de rigoare.

Camera lui Allview X4 soul Infinity Plus

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×