Am filmat un scurt metraj demn de festivaluri cu aplicaţia Cinema Pro de pe Sony Xperia 1; Iată rezultatul (Video)

2.167 ori
<b>Am filmat un scurt metraj demn de festivaluri cu aplicaţia Cinema Pro de pe Sony Xperia 1; Iată rezultatul (Video)</b>Atunci când am realizat recenzia lui Sony Xperia 1 nu am putut insista pe aplicaţia Cinema Pro aşa mult cum am fi dorit. Este un software special pentru cei care ştiu cu ce se mănâncă înregistrarea cinematografică şi editarea profi

Atunci când am realizat recenzia lui Sony Xperia 1 nu am putut insista pe aplicaţia Cinema Pro aşa mult cum am fi dorit. Este un software special pentru cei care ştiu cu ce se mănâncă înregistrarea cinematografică şi editarea profi, iar noi l-am pus la treabă şi a ieşit un scurt metraj care ar prinde zic eu măcar câteva festivaluri de film locale. Hai să îl vedem mai jos.

"Rustic" e cuvântul care vine în minte când priveşti aceasta creaţie, care arată cu atât mai spectaculos în 4K. Pe un fundal de muzică relaxantă, vedeţi livezi de mere şi gutui, dar şi prim planuri cu garduri ruginite de trecerea timpului. Avem şi slow motion-uri cu ATV-uri, filmări indoors, fimări cu soarele în faţă sau cu vehicule în mişcare rapidă. Nu lipsesc şi câteva prim planuri culinare şi un cadru măiastru cu focul. Se descurcă bine Xperia 1.

În spatele aplicaţiei CinemaPro se află CineAlta, o divizie profesionistă de la Sony, care produce de obicei camere pentru Hollywood. Calibrările de acolo au fost împrumutate şi aici. Apropo, CineAlta se ocupă şi de seria de camere mirrorless Sony Alpha. Aplicaţia pune la treabă toate cele 3 camere de pe Xperia 1 şi puteţi comuta între ele din aplicaţie, dar şi să faceţi schimbări de ISO, expunere, deschidere a obiectivului şi filtre, plus balans de alb şi focalizare.

Dacă mă întrebaţi pe mine aplicaţia iese în evidenţă prin filtrele pe care le pune la bătaie, unele cinematografice profi şi diferite de cele de amatori. Xperia 1 înregistrează video în HDR 10 bit şi face decodare în H.265. Veţi remarca (dacă aveţi televizoare şi monitoare de calitate) o gamă mai largă de culori datorită acestor atribute. Filmările se fac la 23.96 FPS sau 29.97 FPS şi aş vrea să subliniez că avem aici doar o aplicaţie de înregistrare, nu şi de editare, deci trebuie să termini proiectul pe PC. Noi am făcut asta cu ajutorul lui Adobe Premiere Pro.

Pus în mâna unei persoane cu ochi format, Cinema Pro şi tehnologia Cine Alta pot face minuni. Şi pentru utilizatorul de rând sunt şanse, dacă are răbdarea să descopere ce face fiecare opţiune şi poate vedea rezultatele pe un monitor 4K corect calibrat. Aşteptăm acum şi scurt metraje de Cannes scoase cu aşa ceva.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×