Huawei Mate 10 PRO hands-on: cu mâinile pe exponentul AI de la Huawei, proaspăt sosit în România (Video)

2.868 ori
<b>Huawei Mate 10 PRO hands-on: cu mâinile pe exponentul AI de la Huawei, proaspăt sosit în România (Video)</b>Am avut ocazia ieri seară să punem mâna pe Huawei Mate 10 PRO în cadrul evenimentului local de lansare pentru noua gama Huawei Mate 10 în România. Terminalele au sosit cu un show de anvergură organizat la reprezentanţa Porsche din Pipera, Bucureşti.

Am avut ocazia ieri seară să punem mâna pe Huawei Mate 10 PRO în cadrul evenimentului local de lansare pentru noua gama Huawei Mate 10 în România. Terminalele au sosit cu un show de anvergură organizat la reprezentanţa Porsche din Pipera, Bucureşti. Acolo am văzut atât super-maşini Porsche, cât şi super-telefoanele noi cu care se lauda Huawei. Erau expuse Mate 10 Lite, pe care îl şi avem în teste, dar şi Mate 10 PRO, subiectul acestui hands on şi Mate 10 Porsche Design. Hai să vedem care sunt primele impresii despre Mate 10 PRO.

Cu preţ de 800 de euro şi anunţat luna trecută la München, acesta este miezul tripletei Huawei. Interesant e faptul că Mate 10 nu a ajuns pe plaiurile mioritice, deci veţi putea cumpăra doar un Mate 10 PRO din magazine. Designul etalat este mai subţire şi mai light decât un Galaxy Note 8 sau iPhone 8 Plus, ceea este evident o bilă albă. Avem clasicul sandwich de sticlă aici, cu sticlă uşor curbată pe margini în faţă, dar şi spate, cu un luciu undeva între Xperia Z5 Platinum şi HTC U11. Păcat că atrage cam multe amprente, dar măcar camera nu iese în relief prea mult.

Huawei Mate 10 PRO are un ecran cu format nou, cu aspect 18:9 şi taie cât poate din muchii, fără a lăsa totuşi panoul la îndemână apăsărilor din greşeală. Ajunge la pragul de 80% screen to body ratio, dar parcă nu e la fel de imersiv ca Galaxy Note 8, S8 sau LG G6. Poate la anul să vedem şi o curbură a colturilor pentru acest panou AMOLED de 6 inch. Din fericire îşi aduce aportul şi tehnologie HDR10, care face vizionarea filmelor excelentă, la nivel de contrast şi culori.

Terminalul este rezistent la apaş şi praf, sacrificând pe altarul acestei rezistente jackul audio. Cumva nu a pierit totuşi şi emiţătorul infraroşu, care va permite să controlaţi set top box-uri, televizoare şi aparate de aer condiţionat. Huawei Mate 10 PRO pune la treabă un procesor Kirin 970 cu NPU pentru AI, iar inteligenţa artificială va fi capabilă să recunoască animale de companie, flori, mâncare şi alte scenarii în aplicaţia Camera.

Avem în continuare parte de optică Leica aici şi o cameră duală, cu senzor de 20 + 12 MP (nu 20 MP + 16 MP cum am zis greşit în video hands on, scuzaţi!), iar pentru selfie primim o cameră de 8 megapixeli, cu propriul său Bokeh artistic şi opţiuni Beauty. Camera principală iese în evidenţă prin deschiderea F/1.6 a diafragmei care prinde un nivel de lumină fără precedent pe mobile, concept inaugurat de altfel de LG V30 recent.

Ca OS acest terminal rulează Android 8.0 Oreo cu beneficiile lui EMUI 8.0, care aduce şi AI-ul joc. Spre exemplu pe finalul zilei va scădea cantitatea de lumină albastră, pentru a nu vă afecta somnul şi se va adapta automat la locul în care vă aflaţi, ora şi planurile voastre software-ul. Terminalul are parte şi de difuzoare stereo şi inaugurează un modem LTE Categoria 18, util în epoca post 4G şi între 4.5G şi 5G (viteze teoretice la nivel de 1.2 Gbps).

Huawei Mate 10 PRO înseamnă, după cum am spus şi în video un pas mult mai mare în faţă în comparaţie cu Huawei P10 decât a fost Mate 9 PRO anul trecut faţă de Huawei P9. A făcut un mic sacrificiu de rezoluţie, dar a compensat cu o baterie de 4.000 mAh, mai mare decât a oricărui alt flagship de pe piaţa dintre brandurile top 10. Camera promite multe, iar AI-ul e pus la treaba cum nu prea am văzut la rivali. Revenim cu review!

Am centralizat o listă cu prețurile practicate de magazine și operatori pe care o găsiți aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×