Xiaomi Redmi Note 3 Pro: Cameră suficient de bună pe timp de zi, în condiţii low light nu prea

2.455 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 3 Pro: Cameră suficient de bună pe timp de zi, în condiţii low light nu prea</b>Xiaomi Redmi Note 3 Pro se prezintă cu actualizare de cameră faţă de Redmi Note 3, astfel că aduce un senzor principală de 16 MP în loc de 13 MP. În fată avem o cameră de 5 MP, cu deschidere F/2.0 şi captura video Full HD

Xiaomi Redmi Note 3 Pro se prezintă cu o actualizare de cameră faţă de Redmi Note 3, astfel că aduce un senzor principală de 16 MP în loc de 13 MP. În față avem o cameră de 5 MP, cu deschidere F/2.0 şi captura video Full HD. Terminalul are o cameră principală cu deschidere F/2.0, Phase Detection Autofocus, blitz dual tone şi ni se promite focalizarea în doar 0.1 secunde.

Interfata camerei lui Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Aplicaţia Camera porneşte rapid şi beneficiem de focalizare rapidă, zoom fluid, dar captura foto se realizează cam lent. Cu un swipe în jos în UI accesăm filtrele, iar cu unul în sus modurile de captură: Manual, HHT adică Night, Fish Eye, Timer, Beautify, Tilt Shift, Panorama, Gradient şi Scene Mode. Modul Manual pune la bătaie opţiunile de ISO şi balans de alb, iar alte opţiuni din meniuri sunt contrast, saturare şi claritate, plus reglaje de calitate, dar cumva fără setări de rezoluţie.

Putem de asemenea să selectăm dacă la filmare focalizarea va fi continuă sau pe bază de tap pe ecran. Trecând la galeria realizată pe timp de zi, avem câteva prim planuri reuşite, culorile arată bine la prima vedere, dar în mod clar cerul nu este randat în mod realist. Imaginile au fost în general clare şi nu am avut parte de blur.

Şi în landscape şi în close up avem detalii bune, chiar şi când dăm zoom in pe PC. Când am dat zoom in de pe device, am pierdut din calitate cam după 4X. HDR-ul arată cam artificial, dar scoate excelent în evidenţă detaliile, precum gravurile pe acel clopot. Există şi o uşoară tendinţă de over sharpening aici, iar selfie-urile au ieşit în ceaţă.

Am apreciat textura maşinilor şi clădirilor, expunerea, balansul de alb şi luminozitatea, perfect reglate. Prim-planurile cu flori s-au remarcat în mod special. Panorama a fost foarte modestă, cu rezoluţie de 2936 x 432 pixeli şi o parte din ea a fost arsă de soare. În condiţii low light, telefonul nu s-a descurcat prea bine, apărând şi câteva capturi blurate sau în ceaţă, halouri măricele ale iluminării stradale, dar blitzul şi-a făcut treaba bine.

El a permis capturarea de imagini cu nişte culori mai naturale. Dacă judecăm strict prin prisma preţului experienţa e rezonabilă noaptea, dar dacă începem comparaţia cu orice model midrange Samsung, acest Xiaomi nu stă prea bine. Aş spune că per total camera e bună la capitolul foto, minus culori şi over sharpening.

E cam la egalitate cu un Huawei Honor 7 şi Honor 5X, minus selfie. Captura video s-a realizat în format MP4, la rezoluţie Full HD, bitrate de 15 Mbps şi frame rate de 30 FPS. Microfonul a avut probleme cu vântul, care la drept vorbind nici nu sufla aşa tare, iar refocalizarea agresivă a apărut şi ea. Am avut şi porţiuni arse de imagine şi s-a pierdut din calitate la zoom.

Culorile au arătat destul de bine, ca şi texturile obiectelor, iar stabilizarea a părut să zicem OK, deşi se putea mai bine. Claritatea e rezonabilă, dar nu îmi place deloc cum a fost capturat cerul de vară. La captura nocturnă lucrurile au picat total, cu 7 Mbps bitrate şi 16 FPS frame rate, filmând practic în frame-uri. Imaginea e neclară, întunecată şi grainy.

Per total o captură video slabă, chiar şi la acest preţ şi sub modelele Huawei Honor, dar şi sub cele Galaxy A 2016.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×