Huawei Honor 10: Camera ameninţătoare pentru flagship-uri ziua, cam subţire noaptea

363 ori
<b>Huawei Honor 10: Camera ameninţătoare pentru flagship-uri ziua, cam subţire noaptea</b>Huawei Honor 10 are momente când zvâcneşte spre a rivaliza cu Huawei P20, eventual un P20 Pro, de aceea am privit foarte intrigaţi spre cameră. Ştiu din start că e mai puţin rival de P20 Pro pentru simplul fapt că nu e o cameră triplă, dar hai să vedem..

Huawei Honor 10 are momente când zvâcneşte spre a rivaliza cu Huawei P20, eventual un P20 Pro, de aceea am privit foarte intrigaţi spre cameră. Ştiu din start că e mai puţin rival de P20 Pro pentru simplul fapt că nu e o cameră triplă, dar hai să vedem care sunt datele problemei. În spate se află o combinaţie de senzori de 24 MP + 16 MP, cu AI şi deschidere F/1.8.

Avem şi suport pentru recunoaştere a peste 500 de scene şi 22 de categorii de captură. Trebuie spus că senzorul de 16 MP este RGB şi cel de 24 MP este monocrom. Nu există stabilizare optică aici, dar avem Bokeh şi un bliţ singular LED. Pentru selfie primim o cameră frontală de 24 MP, cu AI, Bokeh şi 3D Portrait Lighting. Interfaţa camerei te copleşeşte cu opţiuni şi funcţii, o tonă de funcţii şi moduri.

Avem Moving Picture, AR Recognition, captura RAW, AR Lens (măşti AR), dar şi următoarele Moduri de captură:

 • Night Shot
 • Light Painting
 • Filter
 • Document Scan
 • Slow Mo
 • Monochrome
 • Time Lapse
 • Watermark
 • Artist Mode
 • Pro
 • Panorama
 • 3D Panoramă
 • 3D Creator

Modul Pro aduce şi reglajele de balans de alb, ISO, expunere, focalizare, shutter şi metering. Honor 10 este capabil de focalizare rapidă pe subiect, dar şi fotografiere rapidă, în vreme ce zoomul are o viteză medie aş spune. Să trecem totuşi la galerie, pentru că ea ne interesează cel mai mult.

Începem cu captura foto realizată ziua şi aş spune că aici ne simţim ca acasă. Dacă prin "acasă" înţelegi P20 Pro şi verde ars de soare. Culorile arată în general OK, în afară de verdele supraexpus, dar textura obiectelor este excelentă. Cerul capătă şi el uneori nişte nuanţe cam ireale ce e drept. Apreciez şi zoomul aici, care îşi face treaba bine. Nu suntem chiar la nivel de Huawei P20 Pro, dar megapixelii îşi fac treaba bine.

Prim planurile arată superb şi când vine vorba de captură macro şi closeup aici ne putem bate cu Galaxy S9, HTC U12+ şi alte telefoane de gen. M-au impresionat în special umbrele pe care le prinde acest device. M-am jucat şi cu măştile AR, care arata drăguţ când sunt aplicate şi destul de haios, dacă eşti genul care gusta aşa ceva. Avem şi un Artistic Mode, care e fix aplicaţia Prisma reinventată şi din ce am văzut are nevoie de Internet pentru a se dezlănţui total.

Vei scoate fotografii abstracte cu filtre cool, asta e sigur. Când am făcut capturi în parc am avut multe zone arse de soare, asta e sigur. Panorama are o rezoluţie destul de ridicată, la 9728 x 2304 pixeli, dar am văzut şi mai bine de atât. Selfie-urile sunt perfecte după mine, la textura pielii, coloritul său şi iluminare. Fiecare scamă, fermoar şi textura a hainei apare perfect de clar.

Nici culorile nu sunt rele aici. La momentul testării lui Honor 10 mi-a intrat în topul 5 sau chiar 3 personal la selfie. Captură Bokeh/Portrait e la nivel de iPhone X sau chiar peste, câtă vreme nu îţi mănâncă din perciuni şi urechi. Culmea e că nu am fost prea impresionat de captură monocromă, parcă mai întunecată decât mi-o aminteam de pe vremea lui Mate 10 Pro şi Mate 9 Pro.

Zic că ne batem lejer cu un Huawei P20 aici, cu un Galaxy S9 suntem egali lejeri şi singurul păcat al acestui device este supraexpunerea vegetaţiei la soare. Detaliile nu sunt rele deloc, nici la zoom din aparat sau la zoom ulterior pe PC. Bokeh e bun şi cu camera din faţă şi din spate şi apreciem detaliile. Şi acestea au fost fotografiile făcute ziua. O secţiune specială a fost cea dedicată momentului când am luat telefonul cu mine la Summer Well 2018.

Înainte să apună soarele cu o oră sau două am prins o cantitate de lumină rezonabilă, dar mi s-a părut că am avut şi nişte culori uşor deformate. Mai ales dacă aplicăm HDR-ul. Pe de altă parte telefonul a fost mereu capabil să se descurce bine cu luminile şi reflectoarele de la concert în faţă. Au ieşit bine şi capturile cu mâncare de la festival, că textura, detalii, culori, detalii.

Am văzut şi mai bine de atât, ce e drept. În condiţii low light am avut atât capturi de la Summer Well 2018, cât şi unele realizate la Timişoara, în clasică locaţie. Detaliile arată bine, luminozitatea e satisfăcătoare, dar apare şi o nuanţă mov bizară când aprinzi bliţul. Detaliile sunt excelente, cum am remarcat şi ziua. Sincer dacă las deoparte bliţul performanţa lui Honor 10 pentru luna august 2018 a fost de top 5 2018 la acel moment.

Halourile luminilor stradale au dimensiuni rezonabile şi ce e drept captură a fost mai puţin luminoasă decât pe Galaxy S9 şi Pixel 2 XL, dar claritatea şi iluminarea au fost în grafic. Depăşim clar zona midrange şi parcă e păcat să îl comparăm pe Honor 10 cu Nokia 7 Plus, Xperia XA2, Moto X4. Parcă merită mai mult comparat cu flagship-urile. În felul său este un flagship al seriei Honor, deci are sens.

Ameninţarea şi canibalizarea lui Huawei P20 sunt cât se poate de reale cu Honor 10.

Cât despre captura video, aici lucrăm cu filmare Full HD la 30 FPS, la 12 Mbps (multe telefoane midrange filmează şi la 20 Mbps totuşi), în format MP4. Începem cu veşti proaste, pentru că avem atât refocalizare, cât şi culori ciudate şi zone arse de soare, supraexpuse. Măcar zoomul a fost excelent, fără prea mult zgomot chiar şi după ce sari de 3-4X. Filmarea 4K arată bine, la culori, claritate, detalii şi chiar şi dynamic range, faţă de cam telefon Nokia, chiar şi flagship spre exemplu.

Filmarea la 60 FPS e cam tremurată şi tinde să refocalizeze, iar la filmarea selfie am rămas la doar 720p, deşi rezoluţia camerei e foarte ridicată. Şi staţi liniştiţi că nu m-am păcălit ca la P20 Pro şi am scos modul Beauty şi tot 720p a rămas. Cumva 720p-ul lui Honor 10 arata mai bine decât 720p-ul lui P20 Pro. Stabilizarea e la pământ totuşi, fie ea şi electronică. ZenFone 5 şi 5z stau mai bine, dar şi OnePlus 6.

La testul de stabilizare cu camera principală avem un thumbs down, pentru câtă refocalizare apare. Apropo, am o veste bună despre microfon, care în condiţii de concert şi-a făcut treaba. Chit că ai mult bas, sintetizator la maxim, voci de oameni, chiar şi un bucium şi un tulnic (am avut şi aşa ceva la Summer Well) se descurcă. O să fac o menţiune specială şi pentru nuanţele de roşu care se văd în mod deosebit bine.

Sunt totuşi oarecum dezamăgit, pentru că ştiu că am impecabilitate la filmare de la un Galaxy A8 (2018), un Xperia XA2 şi Nokia 7 Plus, de aceea nu prea îmi place să văd ceva sughiţuri la Honor 10. La Summer Well 2018 microfoanele s-au comportat perfect, dar când vine vorba de filmare, am capturat acele păsări flamingo portocalii şi cu al meu iPhone 7 şi au ieşit mult mai puţin grainy decât cu Honor 10.

Se descurcă OK cu lumini de concert în faţă, dar îi mai scapă o refocalizare. Mă enervează aceste imperfecţiuni pentru că avem o captură audio aşa bună... La captura video nocturnă de la Timişoara apar şi mai multe probleme, pentru că observ mult zgomot, ceva blur, nuanţe violet şi halouri mari. Imaginea tremură când filmezi din mers, avem lens flare, dar măcar zoomul e OK.

Senzaţia de last gen e puternic prezentă aici şi am un "guţ feeling" care îmi zice că Huawei P20 filmează mai bine... În clipa când am avut filmuleţe făcute cu iPhone 7 la Summer Well 2018 care îmi plac mai mult decât cele realizate cu Honor 10 Huawei are clar o problemă... nocturnă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×