Huawei Honor 8X: Cameră bunicică la foto, nestabilizată la video

123 ori
<b>Huawei Honor 8X: Cameră bunicică la foto, nestabilizată la video</b>Huawei Honor 8X seamănă cu Huawei Mate 20 Lite în multe privinţe, inclusiv la cameră. E drept, că nu are camera selfie duala, dar cea din spate are aceleaşi coordonate. Vorbim despre un combo de 20 MP + 2 MP, cu senzor principal cu PDAF, AI, deschidere..

Huawei Honor 8X seamănă cu Huawei Mate 20 Lite în multe privinţe, inclusiv la cameră. E drept, că nu are cameră selfie duală, dar cea din spate are aceleaşi coordonate. Vorbim despre un combo de 20 MP + 2 MP, cu senzor principal cu PDAF, AI, deschidere F/1.8 şi bliţ LED. Cel secundar e pentru adâncime şi ajuta la Bokeh.

Pentru selfie avem o cameră singulară de 16 MP, cu deschidere F/2.0, iar interfaţa camerei e generoasă, incluzând opţiuni legate de AI, fotografie în mişcare, Panorama, HDR, Watermark, Slow Motion la 480 FPS, Light Painting, AR, Pro, Time Lapse şi Night. Există şi reglaj de Aperture şi filmare Full HD la 60 FPS.

Trecând la Galeria Foto realizată ziua am observat că nu stăm rău deloc la zoom. E drept că am avut cadre un pic întunecate, dar era şi o zi cu nori mulţi. Prim planurile nu arată rău deloc, sunt Instagramabile clar. La lumină am văzut că avem nişte culori cam "moi", fără de cele glossy şi cu tărie crescută ale unor telefoane mai celebre.

Texturile obiectelor arată bine în cadrele surprinse de Honor 8X. Stă excelent şi la focalizare, mai ales în prim plan. E o naturaleţe a cadrelor atinsă pe o zi fără lumină şi care îmi place. Focalizarea în perspectiva e excelentă, iar selfie-urile sunt OK, la nivel de Huawei P20 Lite să zicem, poate şi Mate 20 Lite chiar.

Pielea şi firele de barbă sunt bine prinse, dar ochii parcă un pic neclar. Şi părul putea fi mai detaliat. Bokeh-ul cu camera selfie are parcă blur exagerat. Revenind la camera principală, ea prinde nişte nuanţe de albastru reci, dar gheaţa a fost surprinsă realist, iar aici ajuta textură. Panorama are o rezoluţie OK, de 9728 x 2368 pixeli, iar detaliile sunt solide când iei capturile şi le dai zoom pe ecranul PC-ului desktop.

HDR-ul ne-a ajutat să mai scăpăm de întunecime, iar per total experienta foto nu a fost deloc departe de Huawei Mate 20 Lite. Bănuiesc că au fix aceeaşi cameră în spate. Mi se pare că depăşim Nokia 6.1, Galaxy A6 (2018) sau Huawei P20 Lite, dar aş fi dorit extra luminozitate.

Focalizarea în perspectivă, macro-urile şi culorile sunt punctele forte ale lui Huawei Honor 8X. Îmi aminteşte de capturile cu Motorola Moto X4 şi Xperia XA2 acest telefon. Şi selfie-urile merită o menţiune, dar fără Bokeh. În condiţii low lightavem o claritate acceptabilă şi halouri cu dimensiuni rezonabile pentru iluminarea stradală.

Au ieşit şi câteva cadre mişcate şi luminozitatea e acceptabilă. Galbenul mi s-a părut un pic prea cald şi parcă lângă sursele puternice de lumină precum sigla Catenă e prea mult zgomot. Detaliile de la distanţă se estompează destul de mult. Dacă rămâneţi la 2-3 metri distanţă prindeţi cadre superbe, precum cel de aproape cu stâlpii de iluminare.

Nu e o captură chiar rea, dar sunt şi neajunsuri. Suntem cam la nivel de Moto G6, peste Motorola One şi parcă având mai puţină nuanţa roşie decât Huawei Mate 20 Lite. Scade totuşi şi claritatea faţă de acel model, care avea cadre mişcate mai rar.

La filmare "operăm" în Full HD şi MP4, la 30 FPS şi 14 Mbps. Schimbarea de expunere se face în mod acceptabil de rapid şi precis. Iarăşi zic că mi se pare o captură întunecată pe o zi întunecată, dar cerul a ieşit cam alb. Culorile sunt la fel de bine calibrate că la foto, dar stabilizarea electronică lasă de dorit, e ceva tremurat la filmare.

Focalizarea e precisă totuşi. Panoramarea ne-a fost stricată de tremuratul excesiv, iar detaliile precum crengile copacilor pălesc serios la distanţă. Zoom-ul e OK dacă ai răbdare după cameră să focalizeze că lumea la fiecare treaptă. Microfonul şi-a făcut treaba bine şi pe vreme vitregă, iar filmarea selfie a fost mulţumitoare, că textura a tenului, culoare şi detalii. Stabilizarea e cam slabă şi ce e în spatele meu e rezonabil de blurat încât să creeze perspectivă.

Nu e chiar rău pentru un vlogger amator. Zic că iPhone 6s stabiliza mai bine electronic decât acest device de vreo 2-3 ori. Filmarea e peste Huawei P20 Lite, aproape egală cu Mate 20 Lite, dar sub seria Motorola Moto G6, Galaxy A8 (2018) şi Nokia 7 Plus. Picam în zona seriei Galaxy J6 să zicem sau un Nokia 6.1 poate.

În condiţii low light scădem la bitrate de 11 Mbps, iar microfonul nu a făcut faţă viscolului. Imaginea tremură, dar galbenul iluminării nocturne este bine calibrat. Claritatea nu e chiar rea, având în vedere condiţiile şi zoom-ul a fost iar OK. Se poate bate cu un Moto G6, Nokia 6.1, chiar şi Xperia XA2.

Sunt ceva reflexii extra şi artefacte, dar în aşa condiţii vitrege preţ total suntem mulţumiţi. Focalizarea nu a provocat vreo problemă, iar marele necaz cu care rămâne cameră după toată analiza video e lipsa de stabilizare. Cu un EIS bun putea fi în top 10 la filmare.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×