UMi Plus E: Camera nu e constantă, are doar claritatea pe timp de zi ca atuu

1.034 ori
<b>UMi Plus E: Camera nu e constantă, are doar claritatea pe timp de zi ca atuu</b>UMi Plus E face inevitabil sacrificii pentru a oferi 6 GB RAM la preţ bun şi camera se număra printre aspectele sacrificate. Primim doar un senzor Samsung de 13 MP in spate cu blitz dual LED dual tone, PDAF şi lentila cu 5 elemente, dar şi camera frontală

UMi Plus E face inevitabil sacrificii pentru a oferi 6 GB RAM la preţ bun şi camera se număra printre aspectele sacrificate. Primim doar un senzor Samsung de 13 MP in spate cu blitz dual LED dual tone, PDAF şi lentilă cu 5 elemente, dar şi cameră frontală de 5 MP. Aplicaţia Camera porneşte rapid, dar focalizarea nu e chiar optimă ca viteză, iar zoomul e sacadat.

Interfata camera UMi Plus E

Măcar captura foto se realizează rapid. Interfaţa e destul de minimalistă, fără opţiuni prea complexe şi include efecte, HDR, Timer, rezoluţie, detectarea scenei, Panorama, captura video până la 4K şi funcţia Pro. Ea aduce extra opţiuni ca balans de alb, ISO, contrast, expunere, luminozitate şi saturare. Trecem la lucruri concrete acum, aruncând o privire peste galeria foto realizată cu acest smartphone ziua.

Fotografiile sunt realizate la final de ianuarie şi ce am văzut din start e faptul că selfie-urile au ieşit cam în ceaţă. Culorile au fost spălăcite la prima vedere şi am avut totuşi un prim HDR reuşit, puţin cam întunecat pentru gusturile mele. În cadrele ulterioare culorile au fost ceva mai bine calibrate, iar panorama a avut o rezoluţie rezonabilă de 6288 x 832 pixeli şi claritate bună.

Detaliile rămân rezonabile la zoom in, dar am avut unele fotografii cam albăstrii şi probleme cu dynamic range-ul. Mare atenţie unde atingeţi ecranul şi câtă răbdare aveţi pentru un reglaj propice de expunere şi focalizare, pentru că expunerea e reglată haotic uneori. Ce e cert e că nu am avut vreo fotografie ratată complet la capitolul claritate, măcar.

Am obţinut o textură excelentă a acelor ziduri cu graffiti şi captură landscape bunicică. Şi prim-planurile au arătat bine, sau mai bine zis numai bune de Facebook şi cam atât. Aş zică că UMi Plus E stă bine la culori, claritate şi detalii şi slab la selfie şi dynamic range. E cam la nivel cu Huawei Honor 5X sau Honor 7, poate puţin sub, dar clar peste un HTC Desire 10 Lifestyle.

Noaptea lucrurile se complica şi la captura low light am avut imagini înceţoşate, un blitz care albăstrea capturile şi neclaritate cam des întâlnită. Luminile stradale au ieşit uriaşe, am avut şi nuanţe gălbui, iar detaliile au fost slabe. Practic tot ce e mai rău a fost bifat. Nuanţa violet şi albăstruie completează aceasta captură nocturnă dezamăgitoare, sub multe modele de handset-uri.

Captură video a fost realizată în format 3GPP, la 30 FPS şi 17 Mbps. Aici am întâlnit o imagine tremurată, lipsa de claritate şi pierdere de detalii la zoom. Filmarea 4K a arătat totuşi destul de bine şi am avut în sfârşit o schimbare de expunere realizată competent. Microfonul a prins ambianta din parc binişor şi a avut probabil şi noroc că nu era o zi cu vânt.

Culorile au fost din nou reglate bine, dar pentru că nu putea fi totul roz am dat şi peste refocalizare, care se petrecea cam des. Mai mult decât atât, dacă ascultaţi cu atenţie fiecare filmare se aude mecanismul camerei cum îşi face reglajele, la fiecare refocus, cu un zgomot neplăcut. Am făcut şi un test de stabilizare, descris doar de cuvântul "rezonabil" şi măcar nu se pierde focalizarea excesiv când suntem în mişcare şi filmăm.

Aţi înţeles probabil că dacă nu filmăm 4K, în rest captura video nu prea impresionează aici. Sunt probleme cu focalizarea, cu dynamic range şi rămân doar claritatea şi culorile ca plusuri. Noaptea puteţi uita de filmat şi să vă mulţumiţi să vă uitaţi cu retina proprie şi să memoraţi ce vedeţi. Serios vorbesc, decât filmare la 9 FPS sau 1.5 Mbps mai bine readuceţi la viaţa vreun telefon mai vechi din debara şi încercaţi să filmaţi cu el.

Avem ghosting, sacadare, nuanţă albastră, mişcare în frame-uri şi doar microfonul e OK la captura video nocturnă cu UMi Plus E.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×