Huawei Y7 Prime (2018): OS, UI, aplicaţii ca de telefoane cu ceva mai multe pretenţii

1.788 ori
<b>Huawei Y7 Prime (2018): OS, UI, aplicaţii ca de telefoane cu ceva mai multe pretenţii</b>Huawei Y7 Prime (2018) este în multe feluri aidoma telefoanelor midrange lansate de Huawei în ultimul an, oferind cam aceeaşi experienţă software. E vorba despre Android 8.0 Oreo cu EMUI 8.0 aplicat peste. Nimic în plus, nimic în minus... de fapt cam mult

Huawei Y7 Prime (2018) este în multe feluri aidoma telefoanelor midrange lansate de Huawei în ultimul an, oferind cam aceeaşi experienţă software. E vorba despre Android 8.0 Oreo cu EMUI 8.0 aplicat peste. Nimic în plus, nimic în minus... de fapt cam multe aplicaţii în plus dacă stau să mă gândesc.

Cel mai din stânga ecran Home este rezervat feed-ului Google, cu ştiri, vreme şi alte date utile. De multitasking se ocupă caruselul şi opţiunea split screen, dar nu cu aşa multe aplicaţii suportate cum aţi crede. Cert e că Chrome, Galeria foto şi Play Music suporta aşa ceva. Pe lockscreen avem o serie de shortcut-uri utile, accesate cu un swipe în sus, iar revenind la homescreen, dacă îl ţinem apăsat declanşăm zona de wallpaper, widget-uri, tranziţii  şi extra setări (Layout, Aliniament, Badget, Loop pentru iconuri şi homescreen-uri).

Interfata grafica Huawei Y7 Prime (2018)

Widget-urile sunt o combinaţie între cele stock şi cele unice oferite de Huawei. Cu un swipe în jos pe ecran accesăm zona dropdown, cu notificările şi Quick Settings. Apropo de Settings, setările includ şi un util Storage Cleaner, dar şi o funcţie de Securitate. Aşa cum v-am prezentat încă din unboxing, avem un mare plus pe partea de deblocare facială. Asta prin prisma vitezei de setup şi a vitezei de deblocare facială, care depăşeşte cu mult condiţia de telefon de buget aici.

Există şi scanner de amprente, care e multifuncţional şi cu o apăsare sau swipe pe el permite realizarea de fotografii, răspunderea la apeluri sau browsing printre fotografii. Are un setup în 14 paşi şi este rapid la deblocarea ecranului. Tot în Setări mai găsim opţiuni pentru utilizarea cu o singură mână, control prin gesturi, screenshot cu 3 degete şi altele de gen. Când vine vorba de aplicaţii preinstalate, avem aici 53 de apps, foarte multe, mai ales pentru ziua de azi.

Până şi ASUS a redus numărul de aplicaţii bloatware în ultimii ani. La Huawei găsim un Phone Manager, cu scanner de viruşi şi Cleaner, Notepad, Weather, Sound Recorder şi acestea sunt cele utile, pentru că după vin Facebook, Instagram, Booking.com, eBay, Netflix şi 6 jocuri. Prea multe, chiar prea multe şi nu toate dezinstalabile.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×