Motorola Moto G5: Cameră cu plusuri şi minusuri faţă de Moto G4, mai multe plusuri

1.053 ori
<b>Motorola Moto G5: Cameră cu plusuri şi minusuri faţă de Moto G4, mai multe plusuri</b>Dacă îmi arăţi orice telefon midrange de pe piaţa în acest moment, o să ghicesc automat că are o cameră de 13 MP în spate şi una frontală de 5 MP. Aceasta ar cam fi dotarea stas pe majoritatea terminalelor de gen şi se aplică şi la Moto G5 de altfel.

Dacă îmi arăţi orice telefon midrange de pe piaţa în acest moment, o să ghicesc automat că are o cameră de 13 MP în spate şi una frontală de 5 MP. Aceasta ar cam fi dotarea stas pe majoritatea terminalelor de gen şi se aplică şi la Moto G5 de altfel.

Telefonul vine cu o cameră principală de 13 MP, cu blitz LED, deschidere F/2.0, PDAF şi zoom digital 8x. În zona frontală se află o cameră de 5 MP, cu lentila wide angle şi deschidere F/2.2. Şi Moto G4 avea un combo de camere de 13 MP/ 5 MP. Aplicaţia Camera porneşte rapid, avem şi focalizare rapidă, dar viteza de captură este mai degrabă medie.

Interfaţa camerei este una stock, cu funcţii ca Timer, HDR, Slow Motion, Panorama şi un mod Manual cu reglaje pentru ISO, balans de alb, expunere, shutter şi focalizare. Trecând la galeria foto realizată ziua, fotografiile au fost făcute într-o zi însorită de lună mai şi am avut şi cadre arse. Claritatea a fost bună totuşi şi culorile calibrate pe placul meu.

Nu avem blur al fotografiilor, iar selfie-urile au arătat binişor, peste Huawei P10 Lite dacă vreţi o comparaţie. Şi asta deşi acela model are o cameră de 8 MP în faţă. O uşoară tendinţa de oversharpening se remarcă la fotografiile cu camera principală şi am apreciat textura obiectelor surprinse. HDR-ul a fost şi el în regulă, dar când vine vorba de detalii, un zoom in tinde să mai strice din ele.

E şi cam greu să focalizezi în prim plan, dar rezultatele sunt arătoase când ai reuşit focalizarea. Panorama este modestă, la 2480 x 688 pixeli, dar şi aici avem reglaje de mărime. Avem un zoom in pe o statuie la un moment dat cu rezultate bune şi în general am apreciat focalizarea, care nu a dat rateuri. Ideea ar fi să încercăm să evităm soarele, pentru a nu arde capturile, dar nici să ne băgăm chiar la umbră, unde orice mişcare tremurată aduce un blur serios.

Aş zice că suntem aproape de ce oferea Moto G4 anul trecut, având ca plusuri şi extra-uri culorile mai bine calibrate, nivelul de detalii şi selfie-urile. În condiţii low light am avut parte de fotografii cam neclare şi cu zone gălbui sau albaştrii. Halourile stâlpilor de iluminare au arătat OK, nici cu dungi alungite ca la Huawei P10 Lite, dar nici "umflate" ca la alte telefoane.

Blitzul şi-a făcut treaba bine, fără să albească excesiv capturile sau să le albăstrească şi focalizarea şi textura au fost OK. E cam mult violet în fotografiile noastre şi asta a cam deranjat. O să vi se pară ciudat, dar privind fotografiile low light ale lui Moto G4 de anul trecut, parcă acel model era superior lui G5 cumva... Mă refer la lumini şi albăstreala mai ales, care nu era o problemă anul trecut.

Captură video s-a realizat la rezoluţie Full HD, în format MP4, la 30 FPS şi 18 Mbps. Microfonul a realizat captura cu ceva ecou şi am avut parte şi de refocalizare la filmare. Culorile au fost totuşi realiste şi claritatea bună. Şi schimbarea de expunere se face destul de subtil şi lin aş zice. Detaliile nu arată rău deloc, iar ziua însorită şi-a dat în petec uneori, arzând porţiuni de filmare.

Stabilizarea electronică a fost la rândul său bună, deci practic în afară de unele arsuri şi ceva refocalizare nu avem obiecţii. Faţă de Moto G4 avem o captură mai puţin arsă şi claritate mai bună. La filmarea low light trebuie spus că deşi am capturat clipuri în Full HD, lucrurile arătau mai degrabă 480p uneori. Filmarea e tremurată, întunecată şi se pierd multe detalii.

Iar apare nuanţa violet de la captura foto, halourile luminilor stradale sunt mari şi microfonul nu impresionează. Nu aş lua acest telefon la concerte, asta e sigur, dar pentru o filmare casual de câine care aleargă în parc merge... ziua doar. Clar nu e la nivel de telefon Galaxy A de la Samsung, ZenFone 3 sau Xperia-uri. Se poate bate cu unele Huawei-uri mai ieftine eventual.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×