Motorola Moto M: Cameră cu adevărat mid-midrange, claritate bună, culorile puteau fi mai OK

912 ori
<b>Motorola Moto M: Cameră cu adevărat mid-midrange, claritate bună, culorile puteau fi mai OK</b>Motorola Moto Z şi Moto Z Play au fost admirabile la testul de cameră şi nici Moto G4 nu a fost rău pentru segmentul sau de preţ, aşa că am fost tare curioşi să vedem ce poate Moto M. Şi asta mai ales pentru că schimbă aplicaţia stock Camera cu una..

Motorola Moto Z şi Moto Z Play au fost admirabile la testul de cameră şi nici Moto G4 nu a fost rău pentru segmentul sau de preţ, aşa că am fost tare curioşi să vedem ce poate Moto M. Şi asta mai ales pentru că schimbă aplicaţia stock Camera cu una împrumutată de la Lenovo.

Terminalul vine cu o cameră de 16 megapixeli în spate, cu deschidere F/2.0 şi pixeli de 1 micron, dar şi cu PDAF, blitz dual LED şi HDR. Camera frontală are rezoluţie de 8 MP şi bine cu funcţii de tip Beauty. În ce priveşte aplicaţia Camera, ea porneşte cu o viteză OK, dar camera în sine focalizează cam lent. Zoomul este fluid, iar viteza de fotografiere e destul de OK.

Interfata camera Motorola Moto M

Opţiunile din interfaţa camerei includ HDR, blitz, aspect, rezoluţie (Max sau Normal), balans de alb, ISO, triaxial leveling şi mod de captură (Snap Mode). Avem şi un mod Pro, cu opţiuni că expunere, ISO, shutter, focalizare şi balans de alb, iar Moto M plusează şi cu moduri de captură că Panorama, Art Nightscape, Effects şi filtre Beauty.

Să lăsăm acum teoria şi să trecem la practică, aruncând o privire peste galeria realizată cu acest smartphone la începutul lunii martie. Era o zi însorită şi am înregistrat un HDR bun, claritate OK şi un selfie foarte, foarte bun. Unele cadre au fost defocalizate puţin, dar în general am fost mulţumiţi de captură. Prim planurile au ieşit în evidenţă în mod deosebit aici.

Culorile au fost totuşi un pic spălăcite. Aş spune că detaliile au arătat OK la capturile landscape, iar când vine vorba de Panorama, am avut o rezoluţie rezonabilă de 8496 x 864 pixeli şi claritate bună. La zoom am înregistrat pierdere de detalii, dar când am ajuns la cele jucării din parc claritatea şi culorile au fost mulţumitoare. Focalizarea de aproape nu a pus probleme.

Ce trebuie reţinut e faptul că Moto M ar putea avea culori mai vii, dar claritatea şi iluminarea sunt bune. Detaliile sunt la nivel midrange şi în general acest model a fost sub ZenFone 3 şi Huawei Nova, care sunt într-o zonă midrange superioară totuşi. Aş plasa acest model cam pe acelaşi palier cu Honor 7 la captura foto pe timp de zi. La captura indoors am fost cam dezamăgiţi totuşi, din cauza neclarităţii şi a faptului că e nevoie de blitz pentru a fi cu adevărat mulţumiţi de captură în aceste condiţii.

La captura foto nocturnă am avut halouri OK ale luminilor stradale, claritate bună şi în general blitzul şi-a făcut treaba bine. Odată ce intră în acţiune zoom-ul, apare şi grain şi neclaritatea. Am apreciat textura clădirilor şi monumentelor, dar la distanţă tot exista blur. Măcar nu ne confruntăm cu nuanţele violet sau albastre care chinuie şi modele de telefoane cu pretenţii chiar.

Culorile arată bine şi în general pentru un midrange, Moto M a făcut faţă admirabil la captura nocturnă. Rămâne din nou sub ZenFone 3 şi Huawei Nova totuşi şi l-aş putea totuşi compara cu Huawei P9 Lite. Trecând la captura video, am filmat în format MP4, la rezoluţie Full HD, 30 FPS şi 17 Mbps. Schimbarea de expunere a fost OK, dar detaliile la distanţă nu sunt un punct forte la filmare, cum nu au fost nici la fotografiere.

Se pierd detalii la zoom şi culorile au fost iar spălăcite. La focalizare nu avem ce reproşa, iar claritatea a fost bună în general ziua. Microfonul şi-a făcut treaba acceptabil şi dacă e să mai cârcotim puţin aş zice că există unele neajunsuri la dynamic range. Aş zice totuşi că la captura video Moto M se poate duela cu Huawei-urile midrange şi reuşeşte să fie peste Moto G4 puţin.

Noaptea scade filmarea la 25 FPS frame rate, dar măcar bitrate-ul rămâne la un nivel bun, de 14 sau 17 Mbps. Microfonul da de un front atmosferic potrivnic aş zice, sau mai pe româneşte, nu se descurcă cu vântul nocturn. În mod surprinzător camera filmează binişor noaptea, la capitole precum claritate, culori sau iluminare. Până şi halourile generate de stâlpii de lumină au fost acceptabile.

Ceva nuanţe albăstrii mai apar în zona superioară a capturii, dar nimic grav. Aş îndrăzni să spun că la filmarea nocturnă Moto M se poate duela cu 85% dintre midrangere, ceea ce nu e rău deloc, mai ales că includem aici şi Huawei Nova şi ASUS ZenFone 3. O mică surpriză aş zice şi per total o optică mid-midrange bună, dacă judecăm după aşteptările create de calitatea specifică seriei Moto.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×