Motorola Moto Z2 Play: OS, UI, aplicaţii super curate, stock şi vanilla

1.317 ori
<b>Motorola Moto Z2 Play: OS, UI, aplicaţii super curate, stock şi vanilla</b>Noua modă printre producătorii de telefoane Android este să se mişte rapid cu actualizările la Android 8.0 Oreo, cel puţin la nivel de promisiuni şi dezvoltare. Motorola a confirmat asta recent pentru modele Moto G5S şi mă aştept ca şi cele Moto Z să..

Noua modă printre producătorii de telefoane Android este să se mişte rapid cu actualizările la Android 8.0 Oreo, cel puţin la nivel de promisiuni şi dezvoltare. Motorola a confirmat asta recent pentru modele Moto G5S şi mă aştept ca şi cele Moto Z să aibă rapid Oreo. Până atunci, Moto Z2 Play rulează Android 7.1.1, într-o versiune stock, curată şi vanilla.

Interfata grafica Moto Z2 Play

Avem parte şi de o funcţie de gen Glance, care atunci când ecranul e în standby la cea mai mică mişcare a telefonului afişează oră şi notificările. Multitasking-ul se face prin carusel şi split screen, iar cel mai din stânga homescreen e dedicat lui Google Now. Porţiunea dropdown include Quick Settings şi notificări şi ele stock. Ţinem apăsat pe homescreen şi surpriză!... de fapt nici o surpriză, sunt clasicele widget-uri, fundaluri şi setări.

Apropo de setări, am intrat şi prin zona Settings căutând ceva deosebit şi găsind doar funcţii ca On Body Detection, opţiuni legate de Moto Mods şi scannerul de amprente. Acesta are un setup în 12 paşi şi este destul de precis, iar viteza de deblocare este rezonabilă să zicem, dar nu mai mult de atât. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit 29 de nume, ceea ce este OK şi vorbim despre aplicaţii stock aici, deci nu avem obiecţii legate de bloatware.

Vorbim despre Docs, Drive, Maps, Translate, ştiţi voi, suita Google. Aplicaţia Moto oferă extra gesturi, precum cel de "tăiere" sau "răsucire" a încheieturii, fiecare declanşând o anumită funcţie sau aplicaţie pe terminal. O altă funcţie super utilă este navigarea cu un singur buton, folosind doar swipe-uri pe scannerul de amprente. Mai avem şi Moto Voice printre opţiuni, la capitolul control vocal.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×