Nokia 8: Design foarte familiar, bine lucrat

1.570 ori
<b>Nokia 8: Design foarte familiar, bine lucrat</b>În ultimul an s-au făcut multe experimente cu telefoane din sticlă şi metal, oţel inoxidabil, aluminiu, sticlă de safir şi mă duc cu gândul şi la vremea când Motorola a probat şi kevlarul pe telefoane. Nokia joacă la siguranţă, cu un corp unibody metalic

În ultimul an s-au făcut multe experimente cu telefoane din sticlă şi metal, oţel inoxidabil, aluminiu, sticlă de safir şi mă duc cu gândul şi la vremea când Motorola a probat şi kevlarul pe telefoane. Nokia joacă la siguranţă, cu un corp unibody metalic pe Nokia 8.

E vorba despre aluminiu Seria 6000 aici, rezistent la stropire în regim IP54 şi nu faimosul IP68. Telefonul trece prin 40 de etape de prelucrare, şlefuire şi anodizare pentru a atinge această formă. Disponibil pe albastru, argintiu şi "cupru", terminalul are un spate uşor curbat şi stă bine în mână, nu aluneca. Vine cu ecran de 5.3 inch şi are muchii puţin cam prea groase în zona de sus şi jos, în faţă.

Nokia 8 măsoară 7.9 mm în grosime şi cântăreşte 160 de grame, ceea ce înseamnă că e cu 8 grame mai uşor decât Xiaomi Mi 6, dar şi mai gros cu 0.4 mm. Telefonul se simte foarte uşor şi comod la manevrarea cu o singura mână şi mi-a adus aminte de modelul HTC Windows Phone 8X ca format, doar că e fabricat din metal, nu policarbonat. Spate curbat, zona frontala plată. Porțiunea camerei e mult mai elegantă decât ce am văzut la alte handset-uri cu două camere în spate şi fără să aibă protuberanţe aici.

Am remarcat şi că spatele atrage amprente şi grăsime. Designul e mai degrabă polarizant, cam generic şi nu prea modern. Parcă şi butonul Power e cam "jucăuş", face zgomot şi nu pare foarte bine fixat.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×