Nubia Z11 Mini: Camera îşi confirmă pedigree-ul

1.591 ori
<b>Nubia Z11 Mini: Camera îşi confirmă pedigree-ul</b>Uneori camerele cu rezoluţie ceva mai mare dezamăgesc, pentru că şi aşteptările sunt la fel de mari ca şi numărul de pixeli. Alteori camerele cu rezoluţie mică surprind şi vedem cât un senzor de 8 sau 12 MP depăşindu-şi condiţia. Nubia Z11 Mini e mai..

Uneori camerele cu rezoluţie ceva mai mare dezamăgesc, pentru că şi aşteptările sunt la fel de mari ca şi numărul de pixeli. Alteori camerele cu rezoluţie mică surprind şi vedem cât un senzor de 8 sau 12 MP depăşindu-şi condiţia. Nubia Z11 Mini e mai aproape de rezoluţiile măricele, cu 16 MP, dar are şi un senzor cu pedigree bun. E vorba despre un senzor Sony IMX 298 de 16 megapixeli.

Acesta a fost întâlnit şi pe Huawei Mate 8, Xiaomi Mi 5 şi ASUS ZenFone 3, iar camera vine cu PDAF, BSI şi deschidere F/2.0. În zona frontală se află o cameră de 8 MP, cu lentilă cu 5 elemente, deschidere F/2.4 şi unghi de vizualizare de 80 de grade. Acesta este un senzor Sony IMX 179, în cazul în care eraţi curioşi. Aplicaţia Camera porneşte rapid, avem parte şi de zoom fluid, iar captura foto se realizează şi ea destul de rapid.

Şi viteza de focalizare a fost mulţumitoare. Lista de opţiuni ale camerei include Timer, detectare facială, aspect (4:3, 16:9, 1:1), grila, Gradienter, HDR, dar şi moduri ca Panorama, Slow Motion, Effects şi Pro. Pro aduce balans de alb, ISO, shutter şi focalizare că reglaje. Apoi vine secţiunea Camera Family, unde o pleiadă de opţiuni ni se perinda în faţa ochilor.

E vorba despre Light Painting, DNG, Multi Exposure, Electronic Aperture, Trajectory şi Clone. Practic veţi suprapune multiple cadre realizate cu acest telefon, pentru a crea efecte inedite. Trecând la calitatea capturii foto în sine, aflaţi că am realizat fotografiile destul de aproape de apus şi chiar dacă mai aveam 2 ore până apunea soarele, Casa Poporului i-a ţinut paravan.

În ciuda acestor condiţii expunerea şi claritatea au fost la înălţime. Fotografiile au fost realizate la Târgul de Paşte din Bucureşti, 2017, unde am prins statuile cu ouă de Paşte şi decorurile colorate, dar şi plantele într-un mod destul de clar. Focalizarea e cam grea şi imprecisa la prim planuri, dar avem o textură bună a obiectelor şi decoraţiunilor.

E drept că înfruntăm totuşi o oarecare penumbră, deci se strecoară şi o nuanţă albastră în cadre uneori. Detaliile au arătat bine, apanajul unei rezoluţii nu chiar mici. Mă refer la clădiri, obiecte, persoane şi tot ce am văzut la târg, cu sau fără zoom in. Am apreciat şi textura blănii de iepure sau lânii de oaie, în acel ţarc clar aflat la umbră şi fără vreo sursă de lumină în zonă.

Culorile au fost pragmatice în general şi nu s-a exagerat cu vreo nuanţă, plus că nici nu am avut oversharpening. Reglajele de expunere s-au făcut în mod destul de precis, trebuie spus. Practic nu avem nici un mare eşec sau neajuns aici. E o cameră excelentă pentru un midrange şi în afară de unele zone albăstrii şi focalizarea la prim plan, am fost mulţumit.

Aş plasa Nubia Z11 Mini undeva între Xperia XA şi iPhone 6 la calitatea de captură foto ziua. Se poate bate şi cu Huawei Nova şi ZenFone 3, fiind totuşi puţin sub ele. Panorama are o rezoluţie de 10.752 x 1632 pixeli şi e OK pentru condiţiile date. Selfie-urile le-am pus separat, pentru că şi au folder separat în inedită organizare a galeriei.

Aici am apreciat culorile, claritatea şi textura pielii, doar că ochii nu au fost randaţi într-un mod destul de realist şi uman. Trecând la captura low light, schimbăm oraşul şi ne aflăm în Timişoara de această dată. Aici nu sta rău Nubia Z11 Mini la claritate şi luminozitate, dar ceva grain se strecoară la distanţă. Când am dat zoom in am pierdut puţine detalii, dar măcar nu ne-am confruntat cu vreo nuanţă albastră sau violet.

Halourile de iluminare stradală au avut dimensiuni rezonabile şi nu s-a exagerat cu galbenul. Inevitabil avem şi puţin blur, dar de culori şi iluminare nu ne putem plânge. Nu doboară recorduri acest telefon şi l-aş plasa undeva între seria ZenFone 2 şi ZenFone 3 la captura nocturnă, mai aproape de generaţia mai nouă totuşi. Când vine vorba de captură video, am filmat în format MP4, la rezoluţie Full HD, frame rate de 30 FPS şi bitrate de 20 Mbps, ceea ce nu e rău deloc.

Subliniez aici microfonul, care şi-a făcut treaba bine, claritatea destul de bună, dar trebui spus că se pierd serios detalii la zoom. Culorile arată în regulă şi avem şi o schimbare bună a expunerii, plus un object tracking la înălţime. Nu trecem cu vederea faptul că unitatea noastră a avut o problemă hardware, care făcea camera să tot refocalizeze şi flickăre şi care a apărut din senin.

M-am uitat de curiozitate peste alte recenzii şi mostrele lor video arătau perfect, deci doar unitatea noastră a fost cu probleme, aşa că puteţi fi liniştiţi. Focalizarea a fost în regulă şi practic am avut o filmare de calitate, dacă ignorăm problema. Cine vrea să filmeze la un târg aglomerat precum cel de Paşte o să fie încântat, numai să nu dea zoom excesiv.

La captura video low light am avut focalizare în regulă, problema nu apăruse încă şi microfonul a fost atât de bun, că a prins şi ecouri şi subtilităţi din jurul nostru. Nu scade nici bitrate-ul, ceea ce e mare lucru noaptea. Totuşi stabilizarea lasă de dorit, atât ziua, cât şi noaptea. Claritatea şi culorile sunt bune, poate în afară de acea nuanţă galben-roşiatică de peste imagine.

Halourile luminilor stradale au dimensiuni OK, iar per total aş zice că la sub 1200 de lei telefonul filmează bine, peste medie de bine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×