OnePlus 3: Camera şterge amintirea neplăcută a lui OnePlus 2, se ia la trântă cu granzii

1.503 ori
<b>OnePlus 3: Camera şterge amintirea neplăcută a lui OnePlus 2, se ia la trântă cu granzii</b>OnePlus 3 a stat bine la toate aspectele analizate până acum, deci hai să vedem cum stă şi la cameră. Primim o unitate de 16 megapixeli foarte familiară, pentru că include acelaşi senzor Sony IMX298 pe care îl găsim şi pe Huawei Mate 8, ASUS ZenFone 3..

OnePlus 3 a stat bine la toate aspectele analizate până acum, deci hai să vedem cum stă şi la cameră. Primim o unitate de 16 megapixeli foarte familiară, pentru că include acelaşi senzor Sony IMX298 pe care îl găsim şi pe Huawei Mate 8, ASUS ZenFone 3 şi Xiaomi Mi 5. Camera oferă stabilizare optică şi electronică, PDAF, deschidere F/2.0 şi captura RAW.

Camera frontală aduce un senzor de 8 MP (Sony IMX179), cu pixeli de 1.4 microni şi deschidere F/2.0. Aplicaţia Camera porneşte foarte rapid, zoomul e lin ca navigatul raței pe apă şi focalizare e rapidă. Fotografiile se realizează instant, iar un aspect interesant e acel mod HQ din interfaţă. El are rolul de a reduce viteza shutter-ului în condiţii low light.

Interfata camera OnePlus 3

Avem şi HDR evident şi un slider circular pentru reglat luminozitatea. În dreapta interfaţei se află grila, aspectul (16:9, 4:3 sau 1:1), iar în stânga găsim opţiuni de captură RAW, time lapse, slow motion, photo şi video, care merge până la 4K. Opţiunea Manual ne permite să accesăm şi reglaje pentru focalizare, shutter, balans de alb, dar şi ISO.

Galeria foto realizată în prima fază a inclus o serie de cadre dintr-o zi cu mulţi nori, dar am avut şi capturi de la lansarea lui ASUS ZenFone 3. Capturile de la interior ne-au adus culori bine calibrate, claritate bune, dar persoanele aflate în mişcare apar blurate în capturile noastre. Claritatea e perfectă şi suntem clar peste Sony Xperia XZ, pe care l-am avut cu noi la eveniment şi cu care am făcut fotografii în paralel.

La exterior detaliile au arătat excelent în landscape şi am fost mulţumit şi de selfie-uri. Fața arată foarte clar, iar textura este excelentă. Fundalul capturii selfie a fost totuşi cam prea blurat. Am dat şi zoom in la maxim pe acel tufiş de trandafiri, fără a pierde din detalii. Prim planurile au fost perfecte, dar au fost şi câteva cadre ratate, cumva telefonul nereuşind să focalizeze cum trebuie pe subiectul apropiat.

Panorama e generoasă, la 25430 x 3456 pixeli, cu detalii şi claritate excelentă. HDR-ul mi-a dat senzaţia că e cam artificial şi au fost momente când mi-am reamintit că şi Xiaomi Mi 5 are acelaşi senzor, pentru că şi OnePlus 3 surprinde o nuanţă de verde cam prea artificială. Din fericire neajunsul apare şi dispare, nu e constant. Am surprins un cer excelent randat, ca nuanţă de albastru, iar claritatea şi detaliile au fost perfecte.

Dynamic range-ul şi expunerea nu ne-au pus vreo problemă şi pot să zic că am depăşit toate handicapurile la nivel foto pe care le avea OnePlus 2 anul trecut. Suntem lejer la egalitate cu Galaxy S7, LG G5 şi HTC 10, la captura foto, dar şi cele mai noi modele iPhone. În condiţii low light lucrurile sunt chiar şi mai bune. Iluminarea e fantastică, la egal cu Huawei Mate 8 şi nici urmă de blur în nici o captură.

Luminile stradale au dimensiunea perfectă, fără halouri exagerate şi sunt multe cadre care par fotografiate ziua, nu noaptea. Blitzul e puternic şi nu deformează luminozitatea sau culorile, deci practic nu e nici pic de loc de fail aici. Sunt foarte impresionat de captură low light a lui OnePlus 3 şi e cu juma de mustaţă sub HTC 10, foarte, foarte aproape de a-i smulgă titlul de campion nocturn.

Captura video am realizat-o în format MP4, la rezoluţie Full HD şi la 29 FPS, dar şi la 20 Mbps bitrate. Captura 4K urcă la 54 Mbps. Filmarea la interior ne-a adus imagine grainy, pierdere de focalizare la zoom in, dar şi un microfon destul de OK. La exterior avem o imagine tremurată, fluctuează puţin expunerea, dar clipul 4K arată perfect.

Slow motion a arătat bine, iar clipul înregistrat pe malul lacului a fost doar OK. Problema e că nu avem pretenţii de OK, ci de foarte bine, având în vedere ce rezultate am avut ziua. Am pierdut şi detalii la zoom in, iar claritatea şi culorile au fost OK în general. Nexus 6P şi iPhone-urile filmează peste, putem spune. Totuşi, o privire spre ce a filmat OnePlus 2 şi am sesizat imediat upgrade-ul, mai ales că acel model refocaliza des şi avea şi probleme cu arsurile pe timp de zi.

Stabilizarea nu prea a convins în prima fază, cu un prim test ratat, dar al doilea a fost ceva mai OK, deci până la urmă e acceptabilă. Captura nocturnă în schimb nu prea poate fi iertată. Filmările au fost grainy, am avut pierderi de detalii, refocalizare, a mai intervenit şi vântul şi totul a cam tremurat.

Am văzut nuanţe gălbui, ghosting şi mă aşteptam la mult mai mult. Clar nu e telefon de concerte dacă vrei să filmez, dar rămâne perfect la fotografii.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×