OnePlus 6: OS, UI, aplicaţii ca o gură de OxygenOS

2.055 ori
<b>OnePlus 6: OS, UI, aplicaţii ca o gură de OxygenOS</b>Noi avem ocazia să testăm doar o singură dată pe an OxygenOS, atunci când mai iese câte un telefon OnePlus. Mă rog, ar fi de 2 ori pe an, dar nu apucăm să testăm mereu ambele telefoane OnePlus ale anului. OnePlus 6 vine cu Android 8.1 Oreo..

Noi avem ocazia să testăm doar o singură dată pe an OxygenOS, atunci când mai iese câte un telefon OnePlus. Mă rog, ar fi de 2 ori pe an, dar nu apucăm să testăm mereu ambele telefoane OnePlus ale anului. OnePlus 6 vine cu Android 8.1 Oreo cu cel mai nou OxygenOS aplicat peste.

Video-review OnePlus 6, secțiunea OS, UI, APPS

Ca de obicei este o experienţă stock şi fără bloatware, minimalistă şi aerisită. E un aer arhitectural şi de şubler la Oxygen care îmi place cumva… chestiune de preferinţă. Cel mai din stânga homescreen are rol de agregator, concentrând funcţia/aplicaţia Memo, Contacte, Recent Apps, vremea şi multe altele. Multitasking-ul se întâmplă că de obicei, cu un carusel infinit teoretic şi modul split screen. Ţinând apăsat pe homescreen avem acces la wallpaper şi widget-uri (Stock), dar şi setări (pachete de iconuri, layout pentru homescreen şi altele de gen).

Interfata grafica OnePlus 6

Cu un swipe în jos ajungem la notificări şi Quick Settings şi nici aici nu am nimic special de raportat. Pe de altă parte săpând prin Setări am găsit un Gaming Mode şi un Reading Mode, ambele utile. Ce îmi place la Gaming Mode e că blochează notificările şi va permite să preluaţi apelurile direct în mod Speaker în vreme ce rămâneţi în joc. Avem şi setări legate de butonul fizic extra, ştiţi voi, cel Mute/Silent cu 3 reglaje: Silent, Vibrate şi Ring. O funcţie old school care cumva e apreciată de multă lume.

Mai avem şi opţiuni pentru gesturi şi butoane, putem ascunde bară navigaţională şi chiar înlocui butoanele virtuale cu gesturi, în stil iPhone X sau Android P. Scannerul de amprente are un setup în 16 paşi şi este cam greu de găsit pe pipăite, fiind foarte plat şi mititel în spatele handset-ului. Pe de altă parte e cel mai rapid scanner de amprente pe care l-am văzut vreodată la teste la Mobilissimo.ro, chiar pai rapid decât pe Huawei-uri aș zice.

Cât despre deblocarea facială, avem şi o funcţie extra care vă iluminează faţa în mediile întunecate pentru o autentificare mai eficientă. Are un setup lung, dar o viteză bună de deblocare, chiar dacă nu bate recordul lui ZenFone 5z. Mai avem şi Pocket Mode, stocare OTG şi trecem la aplicaţii, unde găsim 26 preinstalate, deci nu avem bloatware. Community ne conectează cu alţi posesori OnePlus, avem şi Duo, Drive, File Manager, YouTube, Notes, Weather şi actualizări destul de dese din ce am constatat.

OnePlus chiar îşi ţine fanii la zi cu softul.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×