Meizu Pro 6 Plus: OS, UI, aplicaţii învechite, dar nu se vede

1.437 ori
<b>Meizu Pro 6 Plus: OS, UI, aplicaţii învechite, dar nu se vede</b>Meizu Pro 6 Plus este un telefon la care trebuie să "munceşti" puţin. Nu are Google Services, nu are Play Store, deci trebuie să faci un workaround să le instalezi. Ai grijă totuşi să faci rost de variantele oficiale nu ceva cu malware.

Meizu Pro 6 Plus este un telefon la care trebuie să "munceşti" puţin. Nu are Google Services, nu are Play Store, deci trebuie să faci un workaround să le instalezi. Ai grijă totuşi să faci rost de variantele oficiale nu ceva cu malware. Grosul aplicaţiilor Google se găseşte în magazinul oferit de Meizu pe Flyme OS, propria interpretare de Android.

Totuşi Play Store-ul trebuie luat chiar de la Google. Flyme OS este minimalist şi aduce cu un soi de MIUI combinat cu iOS 7 cel skeumorphic. E varianta de MIUI pe care o vedeam pe MI Pad acum câţiva ani dacă vreţi. Din păcate acest telefon a rămas blocat în epoca lui Android Marshmallow doar. Navigarea se face pe baza butonului Home, astfel ca printr-un swipe în sus accesăm zona de multitasking, pe bază de Cards ca pe vremea lui webOS sau a iOS-ului de acum câţiva ani.

Capturi de ecran Meizu Pro 6 Plus

Cu o apăsare pe acelaşi buton realizezi comanda "Back". Avem şi 3D Touch pe acest device, care ne permite să afişăm extra shortcut-uri şi opţiuni ale aplicaţiilor dacă apăsam ceva mai tare pe iconuri. Primim widget-uri destul de curate şi minimaliste aici, iar tot minimalista este şi zona de Quick Settings şi notificări. Îmi place că au pus la îndemână funcţia de Screen Recording în Quick Settings.

Video review Meizu Pro 6 Plus, secțiunea OS & UI & Apps

Scannerul de amprente este rapid şi eficient, răspunde imediat la apăsare. Setările acestui terminal includ Do Not Disturb, un Easy Mode, control prin gesturi, Kid Space, App Cloner şi o funcţie pentru gameri. Se numeşte Game Mode şi permite accelerarea sistemului pentru o experienţă ideală, dar şi Palm Reject, încât să nu apeşi din greşeală zone ale ecranului cu palmele.

În setări am găsit şi celebrul Widget plutitor cu extra shortcut-uri. Cât despre aplicaţiile preinstalate, suntem la o cotă fantastică de doar 15 aplicaţii, cele de bază precum calendar şi calculator. Magazinul oferit de Meizu nu e rău, având clasicele Dropbox, YouTube, Gmail şi tot ce vă mai trebuie. Sincer chiar îmi place interfaţa acestui magazin. Sau mai bine zis "am văzut mai rău de atât".

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×