Samsung Galaxy A9 (2018): OS, UI, aplicaţii cam ca la Galaxy A8 din ianuarie

341 ori
<b>Samsung Galaxy A9 (2018): OS, UI, aplicaţii cam ca la Galaxy A8 din ianuarie</b>Pe final de an 2018 şi început de 2019 nu prea mai ai scuze să nu ai Android Pie. Dar stai, asta am zis şi la Oreo pe final de 2017... Samsung are în continuare dificultăţi în a acoperi uriaşă cantitatea de telefoane pe care le produce cu actualizări..

Pe final de an 2018 şi început de 2019 nu prea mai ai scuze să nu ai Android Pie. Dar stai, asta am zis şi la Oreo pe final de 2017... Samsung are în continuare dificultăţi în a acoperi uriaşa cantitatea de telefoane pe care le produce cu actualizări, iar Galaxy A9 i-a scăpat de pe radar. Nu strică să vină cu Pie preinstalat totuşi.

În fine, rulăm Android 8.0.0 cu Samsung Experience 9.0 aplicat peste. Nu văd mari diferenţe la interfaţa şi la experienţa de utilizare de la un Galaxy A8 (2018) sau chiar un Galaxy S9 să zicem. Interfaţa e glossy, widget-urile au margini albe şi fundal transparent. Bixby primeşte buton fizic dedicat şi un homescreen cu rol de agregator pentru cele mai utile informaţii şi funcţii.

Interfata grafica Samsung Galaxy A9 (2018)

Bixby se poate activa cu comandă vocală sau buton. Agregatorul afişează statusuri de pe Facebook, poze din galerie, recomandări de restaurante, de aplicaţii şi melodii, plus ştiri. Pentru multitasking facem split screen pe diagonală generoasă şi avem şi caruselul clasic, dar şi un soi de funcţie Pop Up Play pentru a suprapune ferestre.

Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, teme, widget-uri şi setări de homescreen (grila, layout, badge-uri, rotire în portrait sau landscape). Cu un swipe în jos ajungem la meniurile dropdown, adică notificări şi Quick Settings. Setările sunt destul generoase, dar odată cu Oreo au devenit mai bine organizate.

Avem şi Smart Stay, un Game Launcher şi mod de utilizare cu o singură mână. Putem folosi gesturi aplicate peste cititorul de amprente din spate, pentru a naviga prin galerie, a face capturi şi altele de gen. În setări mai avem şi funcţia SOS, Dual Messenger (două conturi FB Messenger pe acelaşi device). Pe partea de securitate avem cititorul de amprente care asemenea lui Galaxy S9 ne permite să înregistrăm amprenta cu un swipe gentil şi lent.

Cu acelaşi swipe singular deblocam şi terminalul, foarte rapid aş spune. Există şi alternativa deblocării faciale, care mi se pare cam lentă totuşi. Am ajuns şi la aplicaţii cu 36 de aplicaţii pe lista nume preinstalate. Avem Smart Things pentru a controla gadgeturile inteligente din casă, iar pe lista se afla Voice Recorder, Samsung Health, Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Linkedin, Facebook, Samsung Members, Galaxy Apps, Samsung Notes şi Secure Folder.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×