Samsung Galaxy Note 10+: Design de studiat pentru ergonomie şi comoditate

892 ori
<b>Samsung Galaxy Note 10+: Design de studiat pentru ergonomie şi comoditate</b>Nu o să mă ascund, Samsung Galaxy Note 8 şi Note 9 mi s-au părut mari pentru mâna mea. Ţin minte că pe Note 8 îl mânuiam înainte de o plecare la Roma şi că totuşi era destul de îngust încât să mă descurc cu el, dar tot cam lung. Iată-ne la Note 10+..

Nu o să mă ascund, Samsung Galaxy Note 8 şi Note 9 mi s-au părut mari pentru mâna mea. Ţin minte că pe Note 8 îl mânuiam înainte de o plecare la Roma şi că totuşi era destul de îngust încât să mă descurc cu el, dar tot cam lung. Iată-ne la Note 10+ şi în ciuda faptului că diagonală a sărit tocmai la 6.8 inch, telefonul e mai comod decât ultimii 2 predecesori.

Video-review Samsung Galaxy Note 10+, secțiunea design

Samsung Galaxy Note 10+ este fabricat din sticlă şi metal, cu protecţie Gorilla glass în faţă şi spate. Are o ramă metalică solidă şi muchii foarte înguste ale ecranului. Posibil să fii puţin şocat de decupajul în ecran, dar te vei obişnui rapid, mai ales că e mult mai mic decât ce vedem la Galaxy S10+, Honor View 20 sau Motorola One Vision. Aderenta este excelentă şi parcă nici spatele nu atrage foarte multe amprente sau grăsime, asta pe varianta Aura Glow cu care m-am jucat la Amsterdam. E genul de nuanţă care îi va face pe toţi cei din bar, club, restaurant să te întrebe ce telefon e acela.

Trebuie să recunosc că varianta neagră pe care am testat-o prin Orange Smartphone Tester prinde totuşi ceva amprente şi grăsime în spate. Panoul de sticlă din faţă şi cel din spate sunt curbate uşor pe margini, destul încât să nu deformeze imaginea la jocuri şi video, dar şi suficient pentru imersivitate. Note 10+ măsoară 7.9 mm în talie, cu 0.1 mm mai mult decât Galaxy S10+ şi cântăreşte 196 de grame, deci cu 20 de grame peste S10+.

E mult mai uşor de manevrat şi comod decât un Galaxy A80 să zicem. Iese favorabil şi la comparaţia cu OnePlus 7 Pro, care mi s-a părut greu şi lung. Greutatea e bine distribuită şi adevăratul punct forte e utilizarea în landscape, mai ales la jocuri, unde s-a mulat perfect pe mâinile mele. Telefonul e teoretic greu de folosit cu o mână, dar în practică m-am descurcat.

Aş obiecta totuşi cu privire la butonul Power, cu care eram obişnuit în dreapta şi mi-a luat ceva să mă adaptez la mutarea în stânga.  Şi pe final da, trebuie să recunosc că seamănă camera verticală din spate cu cea de pe Huawei P30 Pro, dar dacă ne uităm în istorie nu cred că Huawei a inventat asta, ci mai degrabă Apple, dacă ar fi să zic un nume. Stylus-ul e similar ca ergonomie şi uşurinţă de utilizare cu cel de la Galaxy Note 9. E aderent, fâşneţ, nu se simte chiar fragil şi nu îţi oboseşte degetele ca Apple Pencil. Menţionez şi faptul că acest smartphone rezista la apă şi praf în regim IP68, deci scapă la un picaj în chiuvetă, cadă sau… nici nu vreau să mă gândesc… toaletă.

Note 10+ primeşte un Like pentru design de la noi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×