Samsung patentează un smartphone cu display curbat la 180 grade

14.980 ori
<b>Samsung patentează un smartphone cu display curbat la 180 grade </b>De ani buni, sud-coreenii de la Samsung experimentează cu formele display-urilor AMOLED. Ei au fost primii care au adus trend-ul ecranelor curbate și fără margini. Încă din 2013, Samsung a introdus modelul Galaxy Round care avea un display pur și simplu..

De ani buni, sud-coreenii de la Samsung experimentează cu formele display-urilor AMOLED. Ei au fost primii care au adus trend-ul ecranelor curbate și fără margini. Încă din 2013, Samsung a introdus modelul Galaxy Round care avea un display pur și simplu îndoiat pe orizontală, iar un an mai târziu a fost lansat Galaxy Note Edge, cu display curbat pe o singură parte. 

Ultimul putem spune că a fost produsul care a creat cartea de vizită a smartphone-urilor Samsung din prezent, ecranul AMOLED cu margini curbate. 

Samsung, ecran AMOLED cu margini curbate

Se pare că Samsung vrea să meargă cu un pas mai departe și să prelungească display-ul până după margini. În aceste zile, Samsung a înregistrat o nouă patentă în care este ilustrat un model cu ecran curbat la tocmai 180 de grade pe ambele părți. În exemplul de mai sus puteți vedea care e diferența dintre tehnologia Edge care este prezentă acum și Round. 

Samsung, ecran curbat la tocmai 180 de grade

Faptul că Samsung s-a învățat să facă display-uri flexibile nu este o noutate. Au fost prezentate destule concepte în care display-ul putea fi pliat, așa că o îndoitură la 180 de grade nu e ceva nou. Însă această idee nu a fost niciodată aplicată produselor care sunt destinate publicului larg. 

Samsung, ecran curbat la tocmai 180 de grade si rulabil

Eu cel puțin sunt confuz când mă gândesc la utilizarea unui smartphone care are ecran până și în părțile laterale. Cât de comod e? Cât de rezistent e? Însă sunt absolut sigur că dacă această patentă ar deveni realitate, Samsung i-ar găsi o întrebuințare. Pe aceste margini ar putea fi plasate anumite scurtături și butoane care până acum se găseau pe ecranul principal. 

Așa cum am menționat. Acest ecran la 180 de grade este doar o patentă, asta nu înseamnă că el va apărea pe modelele Samsung din 2018 și poate nici din 2019. Patentele au obiceiul de a fi lăsate în sertare. Sau poate cine știe, vedem un Samsung Galaxy S10/ 11 care va avea deviza “Am decis să mergem mai departe, așa că am trecut de la Edge la Round”. Voi ce părere aveți? Și-ar găsi loc această tehnologie pe smartphone-uri dedicate publicului larg?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×