Samsung pregăteşte un smartphone cu lentilă fisheye, câmp de vizualizare de 150 de grade

1.009 ori
<b>Samsung pregăteşte un smartphone cu lentilă fisheye, câmp de vizualizare de 150 de grade</b>Descoperim astăzi prin intermediul unui brevet faptul că sud-coreenii de la Samsung pregătesc lansarea unui smartphone cu capabilități deosebite în zona de captură foto. Acest viitor dispozitiv va sosi echipat cu o lentilă fisheye și cu un câmp

Samsung e gata să se alăture trendului "ochi de peşte", integrand pe viitoarele sale telefoane lentile fisheye, ce oferă unghi de vizualizare de 150 de grade. Până acum am văzut câţiva mari producători de telefoane cu această abordare, printre ei numărându-se Sony şi LG spre exemplu. Avem brevete în această privinţă!

În loc să ofere o lentilă de 120 de grade cum face LG V30 sau Xperia XA2, viitorul telefon Samsung va extinde acoperirea, prin captura ultra wide la 150 grade. Noile brevete fac referire la invenţia Samsung, iar acestea au fost depuse la autoritatea WIPO încă de pe 27 iunie 2017. Documentele menţionează "un mecanism pe bază de lentile fisheye şi un terminal electronic care le integrează".

Brevetul a fost publicat pe 29 martie 2018 şi detaliază integrarea unui obiectiv fisheye pe un smartphone. Obiectivul în cauză include multiple componente şi lentile, printre care şi o lentilă asferică cu unghi de vizualizare de 150 de grade sau mai mult. Nu este exclusă şi integrarea unor mecanisme de gen pe tablete, laptop-uri, purtabile, haine, electrocasnice, sau chiar bio-implanturi, conform documentelor.

6 componente de obiectiv sunt menţionate, iar una între ele are o axă optică şi va contracara aberaţia cromatică. Toate sunt fabricate din plastic şi o şaptea componentă din sticlă. Zvonurile afirmă că vom vedea o lentilă fisheye încă de pe Galaxy Note 9.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×