Sony Xperia X Performance: Design clasic Xperia, fidelitate pentru lookul tipic

1.460 ori
<b>Sony Xperia X Performance: Design clasic Xperia, fidelitate pentru lookul tipic</b>Designul Sony Xperia a ajuns trademark, după atât de multe modele ce au abordat acelaşi look. Sony Xperia X Performance nu se abate de la regulă şi vine cu un format dreptunghiular, cu câteva rotunjimi totuşi. E un telefon puţin cam masiv pentru unul cu..

Designul Sony Xperia a ajuns trademark, după atât de multe modele ce au abordat acelaşi look. Sony Xperia X Performance nu se abate de la regulă şi vine cu un format dreptunghiular, cu câteva rotunjimi totuşi. E un telefon puţin cam masiv pentru unul cu ecran de 5 inch şi măsoară 8.7 mm în grosime.

Cântăreşte 164.4 grame, greutate pe care de obicei o asociem unui model cu ecran de 5.5 inch totuşi. Este şi cu 0.6 mm mai gros decât Xperia XZ şi cu 3 grame mai greu. În față avem un panou uşor curbat, iar muchiile ecranului sunt destul de groase. Spatele este acoperit cu un panou metalic cu design "brushed metal" şi care sună a gol dacă îl ciocăniţi. Da senzaţia mai mult de plastic decât metal la atingere.

Am remarcat tot în spate în zona colturilor un anumit spaţiu ce pare lăsat liber între muchii şi panoul din metal, dar e mai degrabă o iluzie optică. Nu avem protecţie Gorilla Glass aici, Sony optând pentru altă tehnologie pentru protecţia ecranului. O abordare ciudată e că avem o zonă laterală din policarbonat, în locul clasicei rame metalice.

Lateral găsim slot-urile, uşor de accesat trăgând de acel tray, lucru care va şi reseta automat telefonul. Butoanele se află în dreapta şi cele de volum sunt puţin cam prea jos pentru a fi comode. Cel pentru cameră în 2 trepte e util. Utilizarea cu o singură mână e uşoară, iar terminalul e rezistent la apă şi praf în regim IP 68. Şi pentru că am menţionat o uşoară neatenţie la detalii, pe lângă spatele neconvingător avem şi un finisaj dur al jackului audio, care "agaţă" la atingere.

Designul este unul OK până la urmă pentru prima jumătate de 2016, dar detaliile sunt cele care strică acest aspect.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×