Sony Xperia XZ: Design inedit pentru anul 2016, o abordare curajoasă

2.531 ori
<b>Sony Xperia XZ: Design inedit pentru anul 2016, o abordare curajoasă</b>Sony se comporta cu designul telefoanelor ca un creator de moda, pe ideea "noi facem ce vrem, facem artă". Evident arta nu e gustata de oricine, dar în cazul lui Sony Xperia XZ avem un look cu siguranţă inedit. Moştenit parţial de la Nokia N9, acest..

Sony se comportă cu designul telefoanelor ca un creator de moda, pe ideea "noi facem ce vrem, facem artă". Evident arta nu e gustată de oricine, dar în cazul lui Sony Xperia XZ avem un look cu siguranţă inedit. Moştenit parţial de la Nokia N9, acest design pe bază de zona inferioară şi superioară plată şi muchii rotunjite e cu siguranţă un pas în faţă în comparaţie cu multele modele Xperia angulare.

Handsetul măsoară 8.1 mm în grosime şi cântăreşte 161 de grame, deci cu 9 grame mai greu decât Galaxy S7 şi doar cu 0.2 mm mai gros. Cumva acest model pare mai masiv decât este, poate pentru că e un device lung, greu de folosit cu o singură mână. De remarcat că are aceeaşi greutate ca HTC 10. Acest model cu ecran de 5.2 inch are o aderență bună, un buton Power comod, dar butoanele de volum sunt puţin prea jos pentru a fi comode în opinia mea.

Şi muchiile ecranului sunt destul de groase pentru pretenţiile actuale, dar şi muchia superioară şi inferioară depăşesc "dimensiunea standard". Construcţia e solidă şi telefonul e fabricat dintr-o singură bucată de metal de tip "Alkaleido" (aliaj din Aluminiu), cu un spate mat, dar şi cu un capac din plastic în zona inferioară, plus plastic lateral. Terminalul e certificat IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf, adică poate fi scufundat până la 1.5 metri adâncime timp de 30 de minute.

Sony îşi vede de treabă şi face ce i se pare mai inspirat când vine vorba de design. Rezultatul e inedit şi interesant, poate stârni pasiuni, dar şi dizgrații deopotrivă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×