Turul Magazinelor #5: Laptop "pentru ăla micu" şi cel mai ieftin telefon cu 4 GB RAM

2.489 ori
<b>Turul Magazinelor #5: Laptop "pentru ăla micu" şi cel mai ieftin telefon cu 4 GB RAM</b>Continuăm seria de articole Turul Magazinelor cu o recomandare de laptop accesibil ce s-ar putea dovedi a fi numai bun pentru un tânăr adolescent ce face primii pași către liceu. De asemenea, dăm și peste un preț foarte interesant pentru un smartphone cu

Ştiu, mulţi dintre voi sunt în febra pregătirilor pentru şcoală şi şansele sunt mari ca odrasla să aibă nevoie şi de un laptop nou. Am pornit la vânătoare pe site-urile marilor retaileri, căutând cel mai ieftin laptop care să aibă măcar un procesor Core i, iar rezultatul îl aflaţi mai jos.

1. Laptop ASUS X540-LA-XX006D cu Core i3 şi preţ bun

Asus

Cel mic poate să înceapă şcoala cu un laptop destul de future proof, în ideea că are procesor Intel Core i3 la bord, nu vreun Celeron sau Pentium şi ar putea funcţiona fără cusur încă 4 ani de şcoală. Modelul este ASUS X540LA-XX006D şi costă 1.199 lei la evoMAG.ro, ca parte a campaniei Back to School. Aduce şi 4 GB RAM, 500 GB stocare şi are şi o nuanţă aurie interesantă.

Vine şi cu conectorul modern USB Type-C, dar şi cu port HDMI, USB 2.0 şi USB 3.0, plus cititor de carduri. Acustica SonicMaster e încă un plus, iar modul Eye Care are grijă de ochii celui mic. De reţinut că nu are sistem de operare, deci va mai trebui să cheltuiţi şi pe el puţin, asta dacă nu sunteţi utilizatori de Linux şi voi şi cel mic.

2. Lenovo K80 e şocant de ieftin

Lenovo K80

Există şanse mari ca acest model să aibă un preţ greşit, pentru că mintea mea pur şi simplu nu pricepe cum un smartphone cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare costă DOAR 759 lei. Serios acum, ce se întâmplă? E preţul greşit la Quickmobile? Nu pare... E ecranul qHD? Nu, e un Full HD de 5.5 inch. E procesorul vreun dual core vechi? Nu, e un Intel Atom Z3560 cu performanţă rezonabilă.

E camera din spate de 5 MP? Nu, e un senzor de 13 MP şi şocant are şi stabilizare optică. Nici bateria de 4.000 mAh nu sună rău. Nu ştiu ce propune Xiaomi, Meizu sau Huawei pentru a contracara oferta asta, dar cert este că am găsit un smartphone şocant de ieftin pentru 4 GB RAM... Şi aparent se află în stock furnizor. 

3. Huawei P8 Lite la preţ excelent

Huawei P8 Lite

Au trecut 13 luni de când lăudăm Huawei P8 Lite drept un midranger excelent in recenzia sa, în special la capitolul cameră, dar şi pentru designul său compact şi uşor. La acea vreme el costă 1.349 lei la eMAG.ro, dar acum preţul a scăzut semnificativ, la 779 lei la Altex şi eMAG.ro. Terminalul avea o luminozitate rezonabilă a ecranului, o cameră foarte bună, dar bateria era destul de modestă.

Şi acustica era bună şi performanța nu e deloc rea, având în vedere cei 2 GB RAM şi procesorul Kirin 620. Terminalul a fost unul dintre cele mai bine vândute în România anul trecut.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×