UMi Super: Camera Panasonic nu iese în evidenţă prea mult, captura foto acceptabilă, video nu prea

803 ori
<b>UMi Super: Camera Panasonic nu iese în evidenţă prea mult, captura foto acceptabilă, video nu prea</b>E o raritate să găseşti un telefon cu cameră bună la sub 200 de dolari, mai ales dacă are şi RAM generos şi astrele par să se fi aliniat încât să primim şi un ecran Full HD. UMi Super porneşte cu acest avantaj devenit handicap, dar noi nu avem prejudecăţi

E o raritate să găseşti un telefon cu cameră bună la sub 200 de dolari, mai ales dacă are şi RAM generos şi astrele par să se fi aliniat încât să primim şi un ecran Full HD. UMi Super porneşte cu acest avantaj devenit handicap, dar noi nu avem prejudecăţi şi judecăm obiectiv acest smartphone.

Avem la bord o cameră de 13 megapixeli cu senzor Panasonic şi autofocalizare în 0.3 secunde, cel puţin pe hârtie. Primim şi blitz dual LED, iar în zona frontală se află o cameră de 5 MP pentru selfie. Aplicaţia Camera porneşte rapid, dar avem o focalizare cam lentă şi măcar captura foto se realizează destul de rapid. Zoom-ul s-a realizat cam sacadat.

Interfata grafica camera UMi Super

Opţiunile camerei sunt limitate şi clasice, de la efecte şi HDR la timer şi zero shutter delay, plus detectare facială, Panorama şi modul Pro, cu reglaje pentru saturare, luminozitate, contrast, expunere, ISO şi balans de alb, reprezentate sub formă de semicercuri cu slidere. Am realizat o galerie foto cu acest terminal la începutul lunii februarie, într-o zi destul de însorită.

Rezultatul a fost o serie de capturi cu nişte culori reci, dar măcar am avut un HDR bun, mai ales sub acel pod din parc, care a scos cadrele la lumina excelent. Există şi câteva cadre blurate, dar în general am fost mulţumit de detalii, chiar şi în fotografiile landscape şi la zoom in. Selfie-urile au fost cam neclare şi nu ne-au dat pe spate nici culorile surprinse.

De remarcat totuşi că atunci când ai răbdare şi focalizezi cum trebuie vei realiza capturi clare şi cu detalii bune şi mă refer aici atât la camera principală, cât şi cea secundară. Selfie-urile au avut totuşi o textură OK a pielii. Dacă vă uitaţi la acele capturi cu rațe, aflaţi că acolo am realizat zoom în trepte şi am fost mulţumiţi de rezultate, fără a pierde prea multe detalii.

Avem şi prim planuri destul de reuşite, claritate OK în general, dar pe parcursul realizării de fotografii am avut mereu senzaţia că imaginile sunt prea albicioase. E ca şi cum totul ar fi acoperit cu o peliculă de vopsea albă. Roşul e roz de exemplu. Focalizarea a fost bună şi am avut senzaţia că uneori fundalurile preiau din culoarea prim planului, iar o fotografie cu o maşinuţă de jucărie roşie va avea şi zăpadă din fundal roşiatică spre exemplu (o fi de vină balansul la alb).

Ne-am jucat cu focalizarea în prim plan şi plan secund la acea ghindă şi am apreciat rezultatele, deci o bilă albă pentru focalizare, după cea albă pentru detalii. Aş spune că fotografierea e OK pentru preţul plătit şi că suntem la egalitate cu Vernee Thor, dar sub modele mai celebre că ZenFone 3 sau Huawei Nova. Noaptea se cam strică experienţa, cu fotografii blurate şi gălbui, un blitz care albeşte totul prea mult şi un pic de nuanţă violet sus.

Avem şi halouri mari ale luminilor stradale din Timişoara şi detaliile sunt slabe. Aş spune că fotografierea nocturnă este slabă, dezamăgitoare şi sub multe telefoane testate de noi în ultimii ani, fie ele midrange sau flagship-uri. E momentul să trecem la captura video. Am filmat în format 3GPP, la rezoluţie Full HD, 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps.

Microfonul nu face faţă la vânt, iar capturile video sunt puţim cam arse şi claritatea e cam modestă, dând rateuri uneori. Am avut video-uri spălăcite, culori albicioase şi doar focalizarea e OK. Schimbarea expunerii e zero deseori, ceea ce mi se pare ciudat, pentru că şi cele mai slabe telefoane testate de noi sesizau când e momentul să ajusteze expunerea.

Iluminarea e cât de cât în regulă, dar parcă totul e prea alb, roşul e roz şi aşa mai departe. În sens negativ parcă îmi aminteşte de ASUS ZenFone 2 filmarea, cel puţin până la primele actualizări software ale handset-ului. Evident suntem şi sub ZenFone 2, în cazul în care aveaţi îndoieli. Cât despre filmarea nocturnă, vă las pe voi să ghiciţi cum am judecat acest aspect.

Cert e că dacă filmarea nocturnă era un dansator la "Romanii au Talent", probabil ieşea cu piciorul rupt, cu zero voturi şi cu roşii în freză aruncate de public. Totul se mişcă în frame-uri, e blurat, neclar şi pur şi simplu slab. Cred că şi vechiul meu iPhone 3GS stricat filmează mai bine.

 

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×