5 telefoane care au schimbat peisajul smartphone în ultimii 5 ani şi 5 eşecuri răsunătoare

5.966 ori
<b>5 telefoane care au schimbat peisajul smartphone în ultimii 5 ani şi 5 eşecuri răsunătoare</b>Fiind inspirat de o întrebare pusă pe grupul Mobilissimo, m-am decis ca astăzi să vă prezint un editorial mai diferit, unul în care dezbatem o temă foarte interesantă - cea a telefoanelor care au schimbat peisajul smartphone-urillor în ultimii

Inspirat de această întrebare adresată fanilor Mobilissimo.ro pe grup, am pornit la drum cu realizarea unui material, în care am căutat cele mai relevante şi trendsettere telefoane din ultimii 5 ani. M-am oprit asupra a 5 modele şi cum orice medalie are şi revers, am găsit şi 5 telefoane care vor intra în infamie. Cum stăm cu cele două liste aflaţi mai jos.

1. HTC One M7

HTC One M7

Telefon premiat cu o notă uriaşă la Mobilissimo.ro şi al doilea cel mai apropiat de nota 10 din istoria site-ului, acesta a fost modelul care a arătat ce poate cu adevărat HTC. Inaugura formatul unibody metalic în adevăratul sens al cuvântului, iar difuzoarele sale frontale ofereau un sunet genial, pentru care Apple şi Samsung au avut nevoie de ani întregi să lucreze. HTC Sense arăta fantastic pe acel device, mult maturizat după experimentele seriei HTC One din anii anteriori.

Designul a rămas iconic şi azi şi captura video de la concertul Hans Zimmer din Bucureşti realizată cu acest telefon e perfect ascultabilă. E unul dintre puţinele telefoane din 2013 cu care te poţi mândri şi azi.

2. OnePlus One

OnePlus One

Rar se întâmplă să declarăm "telefonul anului" aşa devreme, dar în 2014 acest model devenea posesorul acelui titlu din august. A rămas aşa până la final de an şi word of mouth-ul său a fost gigantic, produsul găsindu-se doar cu invitaţie şi fiind foarte rar. OnePlus avea aerul unui startup, echipă de rebeli, inspirată din garajul lui Steve Jobs, nu alta. A impresionat prin camera selfie, ecran de calitate, încărcare rapidă şi o modalitate de ambalare la care nu mulţi producători acordaseră aşa o mare atenţie.

Nota de 9.87 acordată de noi a fost cea mai mare din istorie la Mobilissimo.ro.

3. Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020

L-aş fi inclus pe Nokia 808 Pureview aici, dar nu se califica, fiind din anul 2012. Şi avea un OS mort, Symbian... nu că acest device nu ar avea o platformă la fel de volatilă. Totuşi vorbim aici despre modelul care a făcut galbenul cool pentru telefoane, un format şi o formă genială şi o cameră excelentă, cu un zoom care ar fi perfect şi în ziua de azi. Iar reglajele de cameră semicirculare aveau să fie etalon multă vreme. Felul în care rulau jocurile Halo exclusive aici l-a făcut pe colegul Alex fan instant, iar detaliile din fotografii şi filmare au fost perfecte.

Are rost să vă mai spun de super captura audio şi la concerte sau ecranul AMOLED genial? Păcat de OS... şi de lipsa de succesori.

4. iPhone X

iPhone X

Fie că îl urăşti sau iubeşti, iPhone X a schimbat lumea. A adus bretonul cel lat şi vizibil în mainstream, a renunţat la scanner de amprente şi l-a înlocuit cu Face ID. Simplul fapt că toate marile companii din China l-au copiat la greu vorbeşte despre succesul său. Performanţa excelentă, camera foarte bună şi un Portrait Lighting iarăşi copiat de câţiva rivali. Un design recunoscut de la distanţă cu siguranţă şi chiar dacă acel decupaj frontal a fost atât de criticat la început, lumea s-a obişnuit cu el şi a început să îl accepte în toate formele şi mărimile.

Marca trecerea Apple la ecrane OLED, oţel inoxidabil pentru rama metalică şi la o navigare prin gesturi. Poate cel mai revoluţionar iPhone de la debut.

5. Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

Acest telefon revoluţionar cu cameră triplă o să ne arate de fapt cât de inaintea vremii sale a fost atunci când va ploua cu camere triple în 2019. Acum companiile mari sunt cam timide şi sunt nevoite să sară la 4 sau 5 camere de frica brevetelor Huawei. Cu acest model s-a făcut cool ideea de gradient schimbător de culoare pentru spate şi ideea de 3 camere, repede adusă la Oppo şi zvonurile afirmă că şi Samsung şi Apple ar putea gusta acest fruct. A făcut un compromis la procesor, a prins un verde supraexpus, dar simpla aliniere la start a 3 camere a dat idei multor companii, care au învăţat din asta. Şi asta îl face trendsetter.

Ştiu, sunt foarte multe telefoane care merită să fie aici, inclusiv Samsung Galaxy S6 Edge cu muchiile sale curbate şi nuanţa verde, Essential Phone, care a inaugurat decupajele de orice fel în ecran sau Moto Z care a reuşit să implementeze corect modularitatea.

Şi acum iată şi telefoanele puse la stâlpul infamiei în ultimii 5 ani:

 

1. Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7

Explozie, supraîncălzire şi scandal de miliarde de euro. Samsung a vrut să rişte cu ceva nou în zona bateriei şi a sfârşit ca exemplu negativ în zona telefoanelor mobile, dar şi ca exemplu pozitiv de "cum se rezolvă o criză de PR". O să fie mereu subiect de meme şi glume, iar video-urile acelea cu telefoane fumegând şi arzând nu o să fie uitate prea curând. Şi e mare păcat că nu am aflat vreodată dacă chiar era un telefon bun....

2. HTC One M9

HTC One M9

Noi l-am făcut celebru negativ... S-a încins excesiv şi a avut probleme la prezentarea de la MWC fix când ne jucam cu el. A fost nevoie să îl scoată cu o altă variantă de procesor, a întârziat pe piaţă, a avut difuzoare mai slabe decât predecesorii, nu a impresionat ca performanță, baterie, ecran. Mulţi spun că ar fi fost terminalul care a adus începutul sfârşitului pentru HTC. Şi totuşi cum să foloseşti senzori de cameră de la Toshiba?!

3. iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

Peste ani şi ani, întreaga serie iPhone 6 va fi definită de un singur lucru: Bendgate. iPhone 6 Plus este telefonul care a făcut lumea să înceapă să îndoaie telefoanele să vadă dacă rezistă la un asemenea stres. Este probabil cel mai popularizat telefon pentru tendinţa de a se îndoi dacă te aşezi cu el în buzunar sau chiar tragi de el cum nu trebuie. Şi iPhone 6 avea probleme similare, dar nu aşa grave. Spuneţi ce vreţi, dar imaginea sa a fost stricată pe vecie. Și de atunci au inceput YouTuberii sa testeze rezistența telefoanelor, ca JerryRigEverything.

4. LG G5

LG G5

Nici LG nu ştie ce a vrut să facă cu acest telefon. Parcă ar fi vrut ceva modularitate, dar nu se găseau nicăieri modulele. Parcă ar fi dorit o cameră duală, doar că acea cameră wide angle era slabă rău. Bateria ţinea puţin, ecranul nu era luminos, iar performanța era sub rivali, fiind folosit un procesor din anul anterior. Totul era greşit cu acest device, care avea şi ceva vulnerabilităţi dacă îmi amintesc bine la portul USB şi în general la soliditatea designului.

5. HTC U12+

HTC U12+

Între butoanele capacitive laterale care nu au convins pe nimeni şi ecranul deloc luminos, era clar că HTC avea ceva probleme cu acest model. Muchiile care se strâng continuau să fie un gimmick, HTC Sense nu evoluase în mod real şi doar camera ieşea în evidenţă. Dar muchiile tăioase, spatele mult prea lucios şi butoanele acelea pe care nimeni nu le-a cerut au făcut probleme tuturor. Iar noi am prins chiar şi buguri cu unitatea noastră, cu contacte aiurea. Să vă mai zic că bateria era subţire la utilizarea continuă? Sau că aveam supraîncălzire?

Repet, lista poate fi mult mai mare la ambele capitole, dar aveţi comentariile deschise pentru a menţiona alte modele iconice din ultimii 5 ani... sau infame evident.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×