7 atuuri de care are nevoie Samsung Galaxy S5 pentru a fi un hit (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.895 ori
<b>7 atuuri de care are nevoie Samsung Galaxy S5 pentru a fi un hit (Editorial)</b>Se tot vorbește în ultima vreme despre nemulțumirea Samsung cu privire la numărul de unități Galaxy S4 vândute și modul în care încearcă acești coreeni să își ia revanșa. Au apărut deja speculații că ne îndreptăm spre o lansare...

Se tot vorbește în ultima vreme despre nemulțumirea Samsung cu privire la numărul de unități Galaxy S4 vândute și modul în care încearcă acești coreeni să își ia revanșa. Au apărut deja speculații că ne îndreptăm spre o lansare prematură de Galaxy S5, eventual chiar în ianuarie 2014, deci hai să vedem de ce ingrediente are nevoie noul produs pentru a fi un hit.

1) O lansare rapidă

Un colos ca Samsung are un buget de R&D uriaș și e cu siguranță gata oricând să ne uimească fie cu handseturi flexibile, fie cu baterii care țin cu zilele. De aici și până la un terminal viabil comercial însă e nevoie de multe etape de producție, teste și prototipuri. Samsung are deja un avantaj în fața rivalilor, ei alegând mereu să își facă lansările pentru principalul terminal primăvara și doar HTC îi întrece uneori, în vreme ce LG, Apple, Sony sau Nokia au lansările mai degrabă vara sau toamna. O lansare rapidă înseamnă mai multe unități vândute, dar poate împinge compania și către decizii necugetate...

2) Marketing mai subtil

Aș vrea să văd și eu odată Samsung mizând pe feeling, pe o reclamă misterioasă și pe teasere inedite pentru a promova un produs. Vorbim despre o companie care a aruncat 10 miliarde de dolari pe marketing în ultimul an, dacă sursele mele sunt corecte. Samsung trebuie să se lepede de meteahna de a ironiza rivalii și dacă o va face, măcar să o facă fără a-i numi oi. în plus, Samsung trebuie să scape de tentativă de eveniment cultural pe care o încearcă la fiecare lansare. Galaxy S4 s-a lansat cu un show pe Broaday și oricât de binevoitori am fi tot un kitsch penibil a fost... Reclamele Samsung par a nu avea suflet și culmea e că ceasul Galaxy Gear are o reclamă mai inspirată decât toate modelele Galaxy S de până acum. Ne-am săturat să tot vedem oameni care își trimit lucruri prin S Beam sau oameni care pur și simplu fac poze cu camera de 13 MP. Uitați-vă la reclamele Motorola din SUA!

3) Tehnologii noi și revoluționare, dar utile

La ce bun e un ecran flexibil, dacă telefonul va arăta inestetic? La ce bun e un ecran uriaș dacă se sacrifică bateria? Cum vă sună un display de 4.7 inch cu rezoluție Full HD sau chiar mai mare, dar și o baterie enormă de 3000+ mAh care să asigure lejer 3 zile de funcționare? și cum sună o cameră care să nu spargă barierele megapixelilor, dar care să funcționeze impecabil noaptea, să stabilizeze mai ceva ca un trepied și să aibă opțiuni utile în zona camerei și nu gimmickuri. Văd că marile companii ezită în continuare să implementeze ecrane edge to edge și dacă Samsung va face trecerea la un display de 5.2 inch așa cum se zvonește, atunci edge to edge e musai, deoarece nu cred că Sammy vrea să se "laude" cu un corp de handset mai gros său masiv decât predecesorul. Așteptăm și evidentul scanner de amprente și CPU 64 bit... Poate și 3G RAM. 

4) Atenție la materialele folosite!

După ce am tot criticat alegerea policarbonatului glossy pentru carcase, ce a făcut Samsung? A ales să pună un soi de piele sau imitație de piele pe spatele lui Note 3 și Galaxy Note 10.1 2014. O fi bine, o fi rău? Cert e că a crescut aderența, iar acum nu mai putem spune că ne scapă handsetul din mână. și totuși, pe când o carcasă din aluminiu, sau cine știe poate fibră de carbon sau alt material viabil la nivel comercial? îmi vine greu să cred că de 3 ani de când policarbonatul e la putere nu s-a inventat în laboratoarele Samsung un material care să fie la fel de ușor și rezistent la impact precum policarbonatul, dar și să arate bine, să nu fie lucios și să fie aderent.

5) Continuați cu atenția față de utilizator!

Samsung ne-a obișnuit prost în ultimii 2 ani. Ne-a oferit foarte multe funcții destinate strict unei interacțiuni cât mai bune dintre utilizator și telefon. Avem control prin gesturi, scrolling prin înclinarea capului, detectarea privirii și o listă de zeci de funcții atractive. Imaginați-vă că Galaxy S5 va sosi cu doar 2-3 îmbunătățiri ale funcțiilor de anul trecut. Utilizatorii răsfățați vor vocifera, dar sincer să fiu dacă Samsung a continuat lucrul la detectarea privirii utilizatorului și a adus 3-4 funcții noi bazate pe această idee, vor putea primi aprecieri chiar și pentru o canitate mai mică de noutăți. Eu încă aștepta un TouchWiz care să îmi placă... și gesturi de control cu adevărat utile.

6) Să trecem la următorul nivel

Următorul nivel de stocare maximă internă e 128 GB și poate că Samsung va trece la acesta înainte de Apple. Poate că vom vedea captura video 4K, poate că nu, dar un Full HD la 60 FPS nu ar suna rău. Ce ați zice și de o interfață cu efecte 3D, deci nu un ecran 3D, ci doar acest efect tridimensional în TouchWiz. Tot ce sper e că Samsung să nu copieze Apple și să nu ne ofere un TouchWiz plat. Nu m-ar mira ca Galaxy S5 să aibă un CPU 8 core cu procesare simultană cu toate core-urile, sau eventual un Qualcomm Snapdragon de generație nouă, cu core-uri Krait 500, cine știe. Să trecem și la un setup fără buton Home fizic și poate fără butoane adiacente lângă. La urma urmei, câștigăm astfel mai mult spațiu pentru ecran, sau pentru acea pleiadă de senzori din partea superioară a terminalului.

7) Micile detalii care contează

Am fost plăcut impresionat de căștile lui Galaxy S4, dar când ai folosit o singură dată EarPods de la Apple te-ai și îndrăgostit de ele. Micile detalii contează și vor conta enorm și noile căști, comfortul lor în ureche și designul! Va conta și ambalajul lui Galaxy S5, elegenta să și modul în care sunt ambalate accesoriile. Va fi uriaș aspectul culorii, iar dacă Samsung vine cu 5 variante de culoare pentru S5 în loc de 2, deja sună interesant produsul. Contează și variantele în care se lansează produsul, fie 8 sau 4 core is în ce târî ajung fiecare și cu ce întârziere. Apoi e și acel aspect al freeby-urilor, pe care Samsung nu se sfiește să le arunce către utilizator. Am avut un Shadowgun gratuit la un moment dat pentru posesorii de terminale Samsung, plus albumul lui Jay-Z, gratuit și el pentru aceiași utilizatori. Nu ar strica acum un bonus nou de acest gen, dar eventual unul care să nu facă problemele albumului lui Jay-z, care a dat erori și nu a putut fi descărcat din cauza supraîncărcării sistemului.

Galaxy S4 a fost un S3 rafinat, dar Note 3 a arătat că Samsung a auzit că nu ne plac terminalele alunecoase și că vrem înapoi o parte din designul lui Galaxy S II. în ce direcție va merge S5 o pot spune doar directorii Samsung și sper că de această dată smartphone-ul să nu mai fie "produs de echipa de marketing și avocați".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×