Ce se Întâmplă cu Sony? (Editorial)

2.641 ori
<b>Ce se Întâmplă cu Sony? (Editorial)</b>Dacă ați urmărit cu mare atenție materialele de pe Mobilissimo.ro, știți că în ciuda faptului că suntem fanii diferitelor branduri, articolele noastră rămân obiective. Eu, spre exemplu sunt fan Sony și asta o dovedesc obiectele din jurul meu:...

Dacă ați urmărit cu mare atenție materialele de pe Mobilissimo.ro, știți că în ciuda faptului că suntem fanii diferitelor branduri, articolele noastră rămân obiective. Eu, spre exemplu sunt fan Sony și asta o dovedesc obiectele din jurul meu: combină Sony, casetofon Sony, Walkman Sony, PlayStation 1, 2 și 3, PSP, PS Vita și o pereche de căști Sony. Eram chiar gata să cumpăr un Xperia S atunci când apăruse dar atunci când i-am făcut review am început să îi văd adevărata față și am renunțat la idee. Ce se întâmplă cu Sony?

Producătorul japonez obișnuia să fie un etalon pe partea foto, video și audio și încă mai păstrează reminiscente de acest gen. Spre exemplu, Xperia Play de anul trecut avea multe defecte, dar niște căști fantastice. Sony Xperia Tablet S testată recent are difuzoare bune și o interfață a playerului audio foarte plăcută, plus un visualizer atractiv. Dar ce se întâmplă cu Sony per total? Rivalii lor au câte un flagship lansat, câte un Galaxy S III, HTC One S sau LG Optimus 4X HD, în vreme ce Sony se mulțumește să ne livreze o armată de terminale midrange.

Evident, veți spune că un telefon cu procesor dual core Snapdragon S4 e la fel de bun, în unele cazuri ca un quad core și nu vă contrazic. și totuși nu avem multe modele Sony de acest gen, sau unele care să iasă în evidență prin ceva deosebit. în plus, Sony nici nu își asumă riscuri și nu intră pe piața phableturilor sau a tabletelor Android cu tastatura dock, de exemplu. Au riscat destul cu Sony Xperia Tablet P anul trecut, un format foarte original, dual display, dar care nu a prins la public.

Mă uit și la Sony PS Vita... Am cumpărat consola în februarie și în continuare am doar o mână de jocuri la dispoziție și asta la prețuri exorbitante. PlayStation 3 mai are puțin și împlinește 7 ani și se simte nevoia unui upgrade, iar marii producători de jocuri deja au anunțat titluri pentru "viitoarele platforme de gaming", fără să dea nume. Seria de telefoane cu funcții muzicale Walkman s-a dizolvat în neant, după o tentativă de device Android anul trecut, în vreme ce de Cybershoturi de abia își mai amintesc nostalgicii.

E bizar că Sony reușește să producă o serie de camere atractive, dar de exemplu camera lui Sony Xperia S a dezamăgit, mai ales în comparație cu cea a lui HTC One X... și apoi, în cazul în care nu știați, Sony a început să nu mai producă televizoare, raportând pierderi uriașe pe zona TV și a renunțat și la proiectul Google TV pe care îl avea. Nici modele Vaio nu prea am mai văzut în ultima vreme, cel puțin nu atât de multe ca în anii trecuți. E drept, seria Vaio va primi câteva noi modele interesante odată cu sosirea lui Windows 8.

în ultimii ani Sony pur și simplu nu mai poate concura cu Samsung sau LG pe zona de televizoare, în vreme ce laptopurile Vaio mi s-a părut mereu că au un preț prea mare. în privința modelelor Xperia, ele sunt mult prea asemănătoare între ele și unele nu spun chiar nimic. Roagă orice angajat al unui retailer să îți spună diferențe între Xperia U, Xperia V, Xperia T și Xperia Tipo și îl vei pune în dificultate. Toate seamănă prea mult între ele, atât la specificații, cât și la design!

Tabletele Sony nu ies deloc în evidență, smartphone-urile sunt cramponate în midrange, Sony aproape că a renunțat la televizoare și display-uri, laptopurile sunt în standby pentru Windows 8... Deducem de aici ca Sony în acest moment trăiește din gloria lui PlayStation și a camerelor foto și video?! și trist este că Sony poate mai mult, mult mai mult. La urma urmei e vorba de compania care l-a inspirat pe Steve Jobs să creeze stilul specific Apple! Mai sus vedeți un concept de telefon Sony Xperia creat de fani, care are un ecran transparent si arata fantastic. Interesant e ca Sony inca are o armata fidela de fani, care nu se despart de acest brand, orice ar fi...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×