Dacă aș fi CEO-ul Apple... (Editorial)

1.484 ori
<b>Dacă aș fi CEO-ul Apple... (Editorial)</b>Ceva se întâmplă la Apple și acel "ceva" nu e neapărat de bine. iPad Mini e primul produs Apple din ultimii ani care nu a generat cozi impresionante, apoi au picat primele capete după scandalul Apple Maps și au fost concediați câțiva directori...

Ceva se întâmplă la Apple și acel "ceva" nu e neapărat de bine. iPad Mini e primul produs Apple din ultimii ani care nu a generat cozi impresionante, apoi au picat primele capete după scandalul Apple Maps și au fost concediați câțiva directori importanți "pentru că nu au semnat scrisoarea prin care își cer scuze pentru Apple Maps". Apoi revenim la iPad Mini și vedem în mod clar că e o tabletă sub oferta pieței pe zona de 7 inch, sub Kindle Fire HD și Nexus 7... Ei bine, dacă aș fi CEO-ul Apple...

... aș începe cu o regândire total a noilor iPod-uri, mai ales iPod-ul nano din acest an, care are un design neplăcut si parca prea similar lui Nokia Lumia 800. iPod-ul este produsul care a readus Apple pe linia de plutire atunci când mai avea câteva luni până la faliment și când Steve Jobs a sosit să salveze situația. Cât despre iPad Mini, lucrurile sunt foarte clare: Apple putea foarte bine să implementeze un ecran Retina la bord, dar a ales să facă asta în 2013, când sunt sigur că selling point-ul tabletei va fi acesta. Deocamdată iPad Mini nu se compară cu tablete de 7 inch ca Nexus 7 sau Amazon Kindle Fire HD, când vine vorba de ecran cel puțin. Asta nu înseamnă că nu va fi un produs decent vândut, rețineți, decent și nu excepțional.

Omul pe care l-aș pune în funcții tot mai mari la Apple (ceea ce se și întâmplă) este Jony Ive, designerul din spatele unor produse ca iPod și iMac. Vorbim despre omul cu viziune, cel care a desenat aceste produse și care merită tot creditul. Pe de o parte înțeleg de ce Apple a lansat acest iPad Mini, pentru că o versiune cu Retina Display ar fi costat prea mult și nu ar fi avut bateria incredibilă a versiunii actuale. înainte să criticăm trebuie să luăm în calcul multe aspecte, de la lanțul de furnizori, la costul de producție și la prețul final al produsului. Dar asta nu înseamnă că unii consumatori nu sunt dezamăgiți!

Dacă aș fi CEO-ul Apple aș schimba ceva la iOS și App Store. Trebuie schimbat ceva! App Store este dezorganizat și inferior și lui Windows Phone Marketplace când vine vorba de utilizarea zilnică. Interfața sa este problema principală. Aș dori o compartimentare mai bună a categoriilor, o zonă cu oferte și recomandări CLARE, cu pătrate colorate, așa cum se întâmplă la Play Store și la Marketplace. Apoi aș găsi o metodă să implementez elemente dinamice în interfața lui iOS.

La ora actual pe ecranul unui iPhone 5 sau iPad 4 zac niște pictograme colorate cu numere în dreptul lor. Numerele te anunța câte mailuri, apeluri, mersaje sau notificări ai, în funcție de aplicație. și asta în vreme ce Android are widgeturi arătoase, iar Windows Phone are live tile-uri dinamice. Trebuie implementate și pictograme mai mari decât iconul normal, să se facă trecerea la widgeturi, care ar fi primite cu brațele deschise de către utilizatori. Am apreciat că Apple în sfârșit evoluează spre gesturi și putem face multitasking prin "ciupirea cu 5 degete" a ecranului nu doar prin dublu tap pe butonul Home.

După utilizarea intensivă a lui Android și Windows Phone, nu văd cum ar putea trăi o persoană fără buton Back. Practic din aplicațiile iOS nu ieși pur și simplu, ci sari în meniul Home apăsând pe butonul Home și apoi trebuie să cauți aplicația în zona de multitasking și să o închizi. Chiar se simte nevoia de buton Back... Playerul audio din iOS pare neinspirat, rece, calculat și nu are legătură cu arta pe care se presupune că ne-ar oferi-o pe calea audio.

Apoi o direcție logică pe care o văd în continuare pentru Apple este compromisul. Dacă tot au făcut un compromis de preț și format, de ce să nu scoată și un phablet peste un an sau doi? întrebarea este: va fi acest terminal de 5 inch un iPhone sau un device separat? în mod sigur el nu va aduce un stylus, deoarece nu ar fi stilul Apple și atunci cu ce ar ieși în față? Poate cu o suită de productivitate specială, poate cu noi tooluri pentru desenat, poate jocuri sau o rezoluție incredibilă pe un terminal de 5 inch... dar la final până și Apple va recunoaște că e totuși nevoie de stylus.

și dacă tot a brevetat o pereche de ochelari, Apple se va înscrie și în acest trend și se va bate de la egal cu Google Project Glass fie cu câteva luni înainte să se lanseze acesta, fie după. și oricât de bine ar arăta ochelarii Google, cei Apple vor fi mai stilați, asta e sigur... și probabil mai scumpi și vor necesita iTunes și App Store, ceea pentru unii poate fi un dezavantaj. în fine, viitorul Apple nu e nici pe departe compromis de un iPod nano nereușit și un iPad Mini ușor dezamăgitor. și știm și cam ce ne aduc iPhone 5S și iPad Mini 2... Dar apoi? Ce urmează DUPĂ?

Dacă pentru la anul știm la ce să ne așteptăm, 2014 ar putea fi anul în care Apple trece în obscuritate sau renaște, poate cu Jony Ive la cârmă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×