HTC One, un telefon bun pentru filmat la concerte (Video/Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.621 ori
<b>HTC One, un telefon bun pentru filmat la concerte (Video/Editorial)</b>în ultimul an am avut ocazia să filmez cu diferite telefoane mobile la concerte, printre care și HTC One, cu care am filmat sâmbăta trecută la un concert cu muzica din soundtrack-uri celebre. Puteți face foarte ușor comparația între o cameră...

în ultimul an am avut ocazia să filmez cu diferite telefoane mobile la concerte, printre care și HTC One, cu care am filmat sâmbăta trecută la un concert cu muzica din soundtrack-uri celebre. Puteți face foarte ușor comparația între o cameră flagship a anului 2012, de pe HTC One S, cu care am filmat la concertul Apocalyptica și generația a doua de ImageChip de pe HTC One, cu care am filmat la acest concert.

Tot anul trecut am filmat în vara folosindu-mă de un Nokia 808 PureView, care a generat rezultate fantastice, atât pe partea video, cât și pe cea audio, unde tehnologia Nokia Rich Recording și-a spus cuvântul. în cazul lui HTC One 2 aspecte s-au putut remarca: calitatea filmării low light și calitatea sunetului înregistrat.
​

De remarcat și faptul că One pierde focalizarea uneori, dar din câte am înțeles asta se va rezolva printr-un update ulterior (sau cel care tocmai a sosit cu câteva zile în urmă). în rest calitatea imaginii este bună, mai ales în condițiile în care am filmat mult timp cu reflectoarele în ochi. Regret faptul că nu am avut ocazia să îl supun și pe Nokia Lumia 920 la un astfel de test, iar ghinionul său a fost că nu aveau loc concerte în acea perioadă.

Vă reamintesc că HTC One vine cu o cameră de 4 megapixeli, cu pixeli de 2 microni, față de cei de 1.4 microni ai lui Nokia 808 Pureview. Senzorul lui HTC One e de mărimea unuia de 12 megapixeli, iar această cameră folosește o lentilă cu 5 elemente și F/2.0. Avem parte și de stabilizare optică a imaginii, e drept nu  chiar la nivelul lui Lumia 920, dar foarte bună totuși.

Captura video cu HTC One se realizează în format MP4 cu bitrate de 20 Mbps, iar captura audio are bitrate de 192 Kbps și este stereo, în vreme ce sampling rate-ul este de 48 KHz. Țineți cont că am filmat atât o soprană, cât și un bas ultraputernic, care ar fi cauzat probleme și unor camere performante.

îmi fac și un mic mea culpa pentru că am acoperit microfonul telefonului la piesă din Dark Knight Rises, pe la mijlocul său. Trăgând linie și analizând întreaga experiență, am fost încântat de captura video realizată cu acest telefon, iar fotografiile au arătat rezonabil, având în vedere jocul de lumini cu care s-au confruntat. Un avantaj este si faptul ca putem face fotografii in vreme ce filmam, ceea ce pe Nokia Lumia 920 nu se poate face din cate stiu.
​

Nici o obiecție pe partea audio și pentru cei care se întreabă, evenimentul a avut loc într-o sală, deci sunt curios cum reacționează HTC One și la un concert în aer liber, noaptea. în fine, dacă veți cheltui 3000 de lei pe acest model, puteți avea garanția că va face o captură pe cinste la evenimente de tip concert, teatru, spectacol și altele. și dacă sunteți curioși legat de consumul bateriei, după 2 ore și jumătate de filmat și fotografiat am pierdut doar 40% din baterie, ceea ce zic eu că e rezonabil.

Menționez și că telefonul se încinge puțin după atât de multă filmare, dar nu exagerat. HTC One nu ajunge chiar la nivelul lui Nokia 808 PureView, telefonul perfect pentru captura la concert, dar e foarte, foarte aproape și pe zona Android nu are rival pentru captură "de divertisment".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×