5 motive pentru care Nokia 808 Pureview este ideal pentru concerte

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.122 ori
<b>5 motive pentru care Nokia 808 Pureview este ideal pentru concerte</b>Sunt sigur că ați urmărit testele de pe web ale camerei lui Nokia 808 PureView, plimbat pe la diferite concerte. După cum știți avem și noi în teste faimosul telefon cu camera de 41 megapixeli și am avut ocazia să îl punem la treabă în cadrul...

Sunt sigur că ați urmărit testele de pe web ale camerei lui Nokia 808 PureView, plimbat pe la diferite concerte. După cum știți avem și noi în teste faimosul telefon cu camera de 41 megapixeli și am avut ocazia să îl punem la treabă în cadrul concertelor Ursus Evolution 2012 din Brașov, desfășurate în acest weekend. Cu această ocazie vă prezentăm observațiile în legătură cu performanta camerei, pe care am folosit-o pentru a-i filma pe artiștii autohtoni.

Hai să vedem ce poate de fapt camera PureView și iată și o listă cu principalele 5 atuuri:

1) Captură video ziua

Având parte de o zi însorită, e clar că filmările 1080p au ieșit excelent cu Nokia 808 Pureview. Telefonul suporta zoom digital lossless de 4x la captura video 1080p, de 6x tot lossless la captura 720p și de 12x la 360p. în tandem cu stabilizatorul de imagine și o focalizare automată excelentă, veți obține mostre foarte bune și de la o distanță de, să zicem 10 metri sau chiar 20, veți putea vedea clar fața artistului care cântă pe scenă, dacă folosiți zoomul disponibil la filmarea 1080p de exemplu. Oversamplingul e cheia din spatele acestei camere, care pur și simplu e străină de cuvântul "zgomot" la filmare. în special în condițiile de luminozitate scăzută, atunci când v-ați aștepta la zgomot, Pureview se comportă cel mai bine.

Rețineți că în ciuda a ceea ce am spus mai sus, nu recomand un zoom extrem de 12x, deoarece e foarte greu să ții camera nemișcată pentru a beneficia de acest zoom, oricât de fixă ai avea mâna.

2) Captură video noaptea

Aici își spune cuvântul blițul LED, care va ajuta să filmați, dar asta e util dacă aveți un subiect relativ aproape. La un concert iluminarea de pe scenă și din jur își face treaba și chiar și în condiții de noapte filmarea arata excelent. Am testat multe telefoane și cea mai mare problemă a lor noaptea este trecerea subită de la o explozie de lumină la concert la un întuneric beznă. Nokia 808 PureView s-a descurcat excelent aici și nu a pierdut din claritate nici măcar când am realizat un zoom out rapid în vreme ce condițiile de luminozitate se schimbau brusc pe scenă.

3) Captură audio (Rich Recording)

Am stat cu un HTC One S și un Samsung Galaxy Nexus lângă scena la concerte rock și ambele modele au avut probleme cu basul dat la maxim. Ei bine, Nokia 808 PureView nu are această problemă și ce mi-a plăcut cel mai mult e faptul că telefonul nu cade în acea capcană comună și pentru unele camere point and shoot: estomparea celorlalte sunete și instrumente în favoarea basului, care acoperă tot. Captură audio excepțională se datorează tehnologiei Rich Recording, care e cu ani lumină peste deja calitativele sisteme de captură audio de pe Nokia N86 și Nokia N8.

Sistemul High Amplitude Audio Capture (HAAC) include îmbunătățiri ale sistemului de sampling digital și asta înseamnă că sunt procesate în mod inteligent sunetele foarte intense și cu volum foarte ridicat. Nokia promite să proceseze chiar și sunete de 140 DB, adică peste zgomotul făcut de un avion militar, deci mult mai tare decât un concert rock, fără a distorsiona rezultatul final. Vestea bună? Veți înțelege în sfârșit ceva dintr-un concert dubstep..

și noi avem o mostră pentru voi, cu zero distorsionare, chiar și la solo de chitară cu efecte!

4) Fotografierea

Aici intră în acțiune blițul Xenon, foarte util noaptea, dar doar dacă sunteți la câțiva metri distanță de subiect. Detaliile se văd cel mai bine ziua, când claritatea și calitatea sunt deosebite. Testul adevărat e realizat totuși la apus, atunci când nu e nici prea întuneric, nici prea lumină, deci nu sunteți prea avantajați. Fiind luna iulie și vara, soarele apune în jurul orei 20:30 și noi am testat camera lui PureView lângă scena Ursus Evolution fix la ora 20:29, iar rezultatele sunt foarte bune.

Esențialul e să aveți un fundal luminat și subiecții pot fi chiar si întunecați si Pureview se va descurca, chiar si dacă vorbim de o zonă prea mare pentru ca blițul Xenon să funcționeze. Vorbesc aici despre o scenă iluminată, care va asigura un fundal luminos pentru public. Când ați făcut ultima oară poză unei scene și publicului din fața ei și publicul a ieșit atât de bine încât puteți vedea fața fiecărui participant la concert? și apoi avem și capacitatea de zoom foarte bună a telefonului. Aici tehnologia Carl Zeiss și senzorul cu apertura f/2.4 își spun cuvântul, mai ales când vine vorba de condiții de iluminare ce pot părea nepotrivite pentru telefoane.

Esența din spatele Pureview este combinarea a 7 pixeli individuali în unul singur, un superpixel. Astfel se înlătura zgomotul și artefactele digitale și obțineți aceeași cantitate de lumină care ar fi disponibilă în pixelii mai mari ai unei poze realizate cu ajutorul unui senzor de 5 megapixeli.

Puteți descărca pozele needitate deaici.

5) Design/look/comoditate

Unii oameni vin cu DSLR-ul la concert, alții cu savoniere și în acel talmeș balmeș de jocuri de lumini, rezultatele celor două camere pot să nu difere prea mult uneori. Ce e sigur e că unele camere îți strică toate experiență la concert, fiind prea mari, grele și pur și simplu atârnând greu la gât. Cu Nokia 808 Pureview ai un cameraphone ergonomic, pe care îl scoți din buzunar imediat și apeși direct pe butonul de cameră pentru a trece direct la fotografiere și captura video. Si apoi sa nu uitam de aspectul paza! Unii paznici iti pot interzice accesul la concert cu camera, in vreme ce Pureview scapa nevatamat.

Lookul sau este plăcut, telefonul e ușor de purtat oriunde, bateria asigura cam 3 ore de fotografiere și captura video, sau cel puțin așa îmi arata mie acum widgetul de baterie de pe unitatea Pureview pe care o testez (baterie 100%). Textura carcasei telefonului îl face ușor și plăcut de ținut în mână, chiar de-a lungul a o oră sau două de concerte.

*6 Bonus - ce aș fi dorit să aibă Pureview

Aș fi dorit ca acest telefon să dispună și de posibilitatea de captură foto în rafală, modul Burst de pe HTC One X și Galaxy S III și de captură foto și video simultană. Aș fi dorit de asemenea și o funcție de panoramare clasică și nu să bănuiesc că am realizat o panoramă setând modul scena landscape. Mă refer la acea panoramă la 180 de grade evident. Aș mai dori și o funcție ultrarapidă de upload pe YouTube cu un singur click de buton. O lovitură de maestru (știu că vreau prea mult) ar fi să schimbăm setările de luminozitate, contrast și claritate în timp ce filmăm, dar asta necesită o procesare intensivă.

Concluzia este că Nokia 808 Pureview merită luat la concert, ba chiar TREBUIE luat la concert, deoarece acolo unde camere savionera se îneacă și captează audio neclar și plin de bași, Pureview strălucește. și acolo unde un DSLR e prea mare greu și pretențios pentru agitația și căldură unui concert, micuțul Pureview se strecoară mai bine din buzunar în mâna ridicată deasupra capului.

Puteți cumpăra Nokia 808 PureView de la QuickMobile.ro, la pretul de 3,199 lei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×