Nu merităm iPad, iPhone, Galaxy-uri și tehnologie modernă... uneori (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.904 ori
<b>Nu merităm iPad, iPhone, Galaxy-uri și tehnologie modernă... uneori (Editorial)</b>în urmă acestui articol tulburător am început să realizez că în ciuda progresului tehnologic, nu toată lumea merită acces la smartphone, iPhone, iPad, server, hotspot, ultrabook și toate inovațiile. Atunci când folosești un smartphone pentru...

în urmă acestui articol tulburător am început să realizez că în ciuda progresului tehnologic, nu toată lumea merită acces la smartphone, iPhone, iPad, server, hotspot, ultrabook și toate inovațiile. Atunci când folosești un smartphone pentru a monitoriza femeile precum vitele dintr-o turmă din Texas, rasa umană are o mare problemă. și nu se opresc aici sursele acestui editorial. Vă invit să vizionați cel mai nou episod din The Simpsons, sezonul 24, episodul 6, în care Homer cumpăra un MyPad și are viziuni cu Steve Mobs.

O să observați că Homer își ignoră copiii și redescoperă religia atunci când tableta îi este distrusă. Orice activitate, până și relațiile maritale încep să includă tableta și evident, acesta este doar un desen animat, o caricatură a societății moderne, dar cât de greșită e? De la tehnologia folosită greșit în Arabia Saudită la reprezentarea lui Homer obsedat de tableta, observăm că gadgeturile pot fi folosite greșit. Cu siguranță aveți cu toții un prieten care și-a cumpărat iPhone și îl folosește strict pentru Facebook și Angry Birds, apelează foarte rar, sau sta cu cartela Prepay în el și nici măcar nu accesează cel mai rapid browser al momentului, adică Safari din iOS 6.0. Tehnologie folosită greșit!

Sau cei care își vor cumpăra o tabletă Windows RT sau Windows 8 drept pur și simplu o tabletă și nu un înlocuitor de PC. Tehnologie folosită greșit!

Sau cei care își cumpără cel mai ieftin telefon Android posibil și nu au acces la 60% din cele mai atractive funcții de pe Android, fiind încurcați de închis task-uri și blocaje dese. Tehnologie folosită greșit!

Sau cei care vor cumpăra Samsung Galaxy Camera, o vor folosi de 2-3 ori pentru niște poze postate pe Twitter sau Instagram și apoi o vor arunca undeva în colțul camerei. Tehnologie folosită greșit!

Sau cei ca mine, care au cumpărat un PlayStation Vita și acum au praful gros pe el de un deget, pentru că nu există jocuri atractive pentru o consolă foarte promițătoare. și încă o dată tehnologie folosită greșit...

Ne înconjurăm de gadgeturile cele mai noi, care în 3 luni devin cum a devenit iPad 3 față de iPad 4, adică depășite, fie și în mică măsură. și cursa nu e precum cea a "înarmărilor" din epoca PC-urilor de la mijlocul anilor 2000. Aici nu putem schimba placi grafice, cumpăra noi harduri sau schimba procesorul și placa de bază. Ai cumpărat un Galaxy Tab? Ai ramas cu el si multă baftă cu primirea update-urilor Android pe viitor! Asta dacă nu folosești un custom ROM... Ai cumpărat un iPad 1 sau iPad 2? Să vedem în ce măsură vei primi iOS 7.0 sau cu puțin noroc 8.0... și tot așa.

știu că vi se pare dura afirmația din titlu, dar e vorba aici despre acei utilizatori care simt că au făcut alegerea greșită, că poate ar fi dorit un alt device și acum sunt "blocați" cu el o perioadă, deoarece i-a costat jumătate din salariu sau poate mai mult. Există și reversul medaliei: suprautilizarea unui device, până la punctul în care devenim dependenți de el, cam ca Homer în Simpsons. Ideea este să găsim o cale de mijloc, dar oare suntem destul de maturi să facem asta?

Răspunsul mi-l dați voi în comentarii!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×