Experiența hands on cu Sailfish OS, de la Jolla testat pe Nokia N950; Posibila salvare Nokia (Video)

Autor:  | Publicat în:  Jolla 1.644 ori
<b>Experiența hands on cu Sailfish OS, de la Jolla testat pe Nokia N950; Posibila salvare Nokia (Video)</b>Săptămâna trecută compania Jolla, un startup finlandez format din angajați care au plecat de la Nokia oferea un demo pentru platforma Sailfish OS. Acest sistem de operare aduce puțin cu MeeGo și va sosi pe noi smartphone-uri în viitorul apropiat,...

Săptămâna trecută compania Jolla, un startup finlandez format din angajați care au plecat de la Nokia oferea un demo pentru platforma Sailfish OS. Acest sistem de operare aduce puțin cu MeeGo și va sosi pe noi smartphone-uri în viitorul apropiat, dar până atunci vedem un demo hands on în clipul de mai jos.

Platforma a fost testată pe un Nokia N950, adică o versiune a lui N9 special creată pentru dezvoltatori. Sailfish, ca și MeeGo este bazat foarte mult pe swipe și vine cu o interfață plăcută și intuitivă. Jolla afirma că software-ul sau se bazează pe Mer, o platformă open source pentru telefoane, tablete și televizor, de altfel o parte cheie a proiectului MeeGo. Se pare că Sailfish va fi suportat pe multiple chipseturi, dar pentru început OS-ul Jolla rulează pe chipseturi ST Ericsson Novathor.

Avantajul principal al acestui nou venit este un sistem de multitasking foarte fluid și eficient, care permite utilizatorului să facă trecerea între aplicații care rulează simultan direct din homescreen. Astfel, utilizatorul poate termina un apel, pune pauză la o melodie și altele fără a fi nevoie să intre în aplicație. Meniul de multitasking aduce cu cel de pe Windows Phone, afișând ferestre cu fiecare aplicație care rulează. Diferența este că utilizatorul poate ține apăsat pe fiecare fereastră, afișându-se opțiuni speciale pentru acea aplicație fără a intra în ea.

Mai multe detalii aveți și în clipul de mai jos:

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×