O dezamăgire numită CES 2013: Între electrocasnice, televizoare și noi quad-core-uri (Editorial)

2.252 ori
<b>O dezamăgire numită CES 2013: Între electrocasnice, televizoare și noi quad-core-uri (Editorial)</b>După cum știți această săptămână a fost marcată de evenimentul tech al lunii ianuarie, CES 2013. Acesta se desfășoară în Las Vegas și ne aduce de obicei terminalele pe care le vedem și la Mobile World Congress și premiere în lumea...

După cum știți această săptămână a fost marcată de evenimentul tech al lunii ianuarie, CES 2013. Acesta se desfășoară în Las Vegas și ne aduce de obicei terminalele pe care le vedem și la Mobile World Congress și premiere în lumea tehnologiei. în acest an ne așteptam ca telefoanele cu ecrane de 5 inch și rezoluții Full HD să fie la mare căutare, ceea ce s-a și întâmplat, dar nu chiar în măsura în care ne așteptam. Am vazut mai degraba televizoare, electrocasnice si ultrabook-uri si nu tablete si telefoane așa cum doream.

Printre numele remarcate de mine se număra Huawei, Alcatel și Lenovo, care au adus un număr destul de mare de terminale. Sony a dezamăgit, cu un singur telefon, Sony Xperia Z, plus versiunea sa cu design modificat, Xperia ZL. Nu mă înțelegeți greșit, Sony nu a dezamăgit prin acest model, care de altfel e foarte atractiv, cu un ecran Full HD de 5 inch și procesor quad core, ci a dezamăgit prin faptul că e una dintre marile companii ale lumii și totuși continuă cu un singur design de telefon, unul neinspirat și asta cam de 2 ani.

în plus, producătorul japonez putea aduce o paletă mai largă de terminale, dar a epuizat tolba de inovații anul trecut, acoperind complet zona midrange, dacă e să fim sinceri. Seria Xperia da deja dureri de cap, având zeci de modele, printre care și câteva high-end-uri, dar principala problemă e că toate arată aproximativ la fel. Mă așteptam și la o prezență HTC la eveniment și ce să mai spun de Samsung și de zvonurile legate de Galaxy Note 7.0 și eventuale noi terminale de 5+ inch.

Nvidia a anunțat procesorul Tegra 4 și a surprins cu o consolă de 5 inch, căreia îi prezic un sfârșit rapid, sincer să fiu. Mozilla a prezentat Firefox OS în acțiune, care se pare că va deveni noul Bada OS, având în vedere orientarea sa spre terminale mid/low-end. Nu înțeleg nici scopul celor de la Huawei, cu phabletul lor de 6.1 inch, o dimensiune mult prea mare pentru a fi comodă. Văd astfel de device-uri că experimente și mă aștept ca multe terminale chinezești de acest gen nici măcar să nu ajungă la noi, după cum nici de Ascend D Quad nu cred că a ajuns la noi, sau cel puțin nu în timp util.

Qualcomm a prezentat două generații de procesoare și Steve Ballmer, CEO Microsoft nu s-a putut abține să nu țopăie pe scenă și să nu facă giumbușlucurile obișnuite. ASUS a adus câteva device-uri de care știam deja, inclusiv ASUS VivoTab Smart, o tabletă cu CPU Intel Atom dual core al cărei review îl vedeți pe canalul nostru YouTube în următoarele ore. Tot ASUS a anunțat și interesantul Qube, pentru Google TV, un set top box/player multimedia care promite să fie mai atractiv decât Google Nexus Q.

îmi amintesc că în urmă cu un an eram invadați de terminale quad core, de smartphone-uri și de tablete în special. Mă așteptam să vedem si acum un număr mare de tablete, mă așteptam la întoarcerea celor de la LG pe această piață, mă așteptam la un phablet surpriză de la HTC, ba chiar și o tabletă, plus telefonul HTC M7. Evident, ele au fost păstrate pentru MWC 2013, la care vom fi prezenți de altfel. Dacă e să luăm CES 2013 ca un preview pentru acest an, lucrurile nu stau chiar așa bine, asta daca nu vă pasă de noile televizoare, laptopuri si camere foto. Totuși vă recomand să așteptăm mai degrabă MWC 2013 pentru a lua pulsul acestui an pe zona de inovație.

Iar până atunci avem marele debut al lui BlackBerry 10 OS pe 30 ianuarie. Voi ce așteptări aveați de la CES 2013?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×