O săptămână cu iPhone 5s (Editorial)

3.370 ori
<b>O săptămână cu iPhone 5s (Editorial)</b>După cum bine știți deja, am petrecut o săptămână cu iPhone 5s, după ce l-am primit pentru teste de la PCCommerce.ro. în această săptămână am avut ocazia să îi văd camera la lucru, să îi testez temperatura și să joc jocuri pe acest...

După cum bine știți deja, am petrecut o săptămână cu iPhone 5s, după ce l-am primit pentru teste de la PCCommerce.ro. în această săptămână am avut ocazia să îi văd camera la lucru, să îi testez temperatura și să joc jocuri pe acest terminal. în plus, am văzut ce înseamnă iOS 7, după ce am refuzat să instalez așa ceva pe iPad Mini-ul meu.

iPhone 5s poate fi foarte ușor confundat cu iPhone 5, dacă nu te uiți cu atenție la spatele său și la butonul Home. La urma urmei au aceeași grosime și aceeași greutate. Se diferențiază prin prezența unui bliț dual LED și a unui buton Home ușor adâncit, cu un inel în jurul său, semnalând prezenta senzorului de amprente TouchID. Acesta din urmă nu m-a convins că el ar fi viitorul securității pe telefoanele mobile, mai ales ca hackerii au reușit deja să îl "rezolve" cu câteva zile în urmă.

Camera lui iPhone 5s este sub senzorii de pe flagship-urile rivale și dacă acest model se poate bate să zicem cu Galaxy S4, cu HTC One pierde clar lupta. Apple nu poate emite deloc pretenții la capitolul cameră, mai ales pentru că în condiții low light handsetul nu face față. Uitați-vă cum arată o filmare de noapte cu iPhone 5s și cum arată una chiar și cu HTC One Mini. Ultrapixel își spune cuvântul!

Sincer să fiu nu am înțeles nici entuziasmul celor care vorbesc despre tranziții, efecte și lookul lui iOS 7. și nici nu am fost năucit de viteza procesorului de pe iPhone 5s, ba chiar am reușit să îl pun într-o mică dificultate, cu lag la uploadul pe YouTube al unui clip HD. Da, e drept benchmark-urile au rezultate impresionante pe acest device, dar deja Nexus 5 le-a egalat într-o scăpare recentă.

iPhone 5s reușește să nu impresioneze la nici un capitol, sau hai să zicem pe partea audio, unde căștile sunt fantastice și întrec orice earbuds venite la pachet cu un smartphone în ultimii ani. Dar chiar și aici volumul e mai ridicat pe HTC One și pe Galaxy Note 2 de exemplu. Pe partea de ecran și video am numai laude, deși o diagonală mai mare a ecranului nu ar fi stricat.

Nimeni nu poate obiecta cu privire la faptul că iPhone 5s e un telefon premium, cu designul său elegant și carcasa din metal. Sunt și puncte bune ale acestui terminal, precum bateria, care a scăpat de problemele de consum în standby sau calitatea fantastică a convorbirilor. La urma urmei avem 3 microfoane la bordul acestui handset.

și dacă tot am petrecut o săptămână cu iPhone 5s, am jucat și jocuri, cheltuind o sumă usturătoare de 7 dolari pe Infinity Blade 3, doar pentru a avea parte de ieșiri bruște din joc, după cum o să vedeți și într-un review al acestui titlu. Dominația Apple pare gata să se destrame și deși s-au vândut aproximativ 9 milioane de unități iPhone 5s, ele s-au vândut pentru că e hip și cool produsul, nu pentru că ar depăși rivalii de pe piață sau chiar și modelul de anul trecut.

Acum, sau mai bine zis peste câteva săptămâni e momentul propice să cumpărați un iPhone 5, dacă mă întrebați pe mine. iPhone 5c nu își justifică suma, cel puțin la noi, despre iPhone 5s știți ce am de zis, dar iPhone 5 e o achiziție solidă, mai ales dacă reușiți cumva să ramâneți la iOS 6. știu că o să sune ciudat, dar au fost momente în care am simțit că iPhone 5 are o cameră mai bună decât iPhone 5s, dar asta la nivel visceral și nu cu dovezi solide.

Mă fascinează să văd review-uri pe web care preaslăvesc iPhone 5s, mai ales că e un caz clasic de "hainele cele noi ale împăratului". în acest an Samsung ne-a oferit prea multe funcții pe Galaxy S4, iar Apple prea puține pe iPhone 5s și iOS 7. Calea de mijloc e preferată aici și chiar și HTC a ales o interfață minimalistă cu puține funcții și le-a ieșit mai bine decât celor de la Apple. Cu un iOS atât de slab, poate vom începe să luăm în serios Windows Phone dacă își pune la punct multitasking-ul și sistemul de notificări...

Nu aș recomanda nimănui să cumpere un iPhone 5s deocamdată și asta mai ales dacă la anul Apple va trece la o diagonală mai mare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×