Să spunem NU minutelor naționale!

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.201 ori
<b>Să spunem NU minutelor naționale!</b>Era smartphone a început de câțiva ani. Astăzi majoritatea telefoanelor sunt smartphone-uri, indiferent de sistemul lor de operare. Telefoanele sunt tot mai inteligente, se îndepărtează tot mai mult de locul de unde au venit și ne îndreaptă spre...

Era smartphone a început de câțiva ani. Astăzi majoritatea telefoanelor sunt smartphone-uri, indiferent de sistemul lor de operare. Telefoanele sunt tot mai inteligente, se îndepărtează tot mai mult de locul de unde au venit și ne îndreaptă spre o direcție comună: interconectare pe orice cale posibilă. în acest context, când toate semnele arată o singură direcție: internetul, de ce abonamentele operatorilor ne arată o altă direcție, minute naționale?

 
Să facem o scurtă trecere în revistă a ultimelor oferte ale celor mai mari 3 operatori din România: Cosmote, Orange și Vodafone. Voi lua abonamentele de aproximativ 30 euro de la fiecare companie în parte.
 
Cosmote:

 •  Abonament: Cosmote No Limit
 •  Beneficii incluse: Aproape totul este nelimitat(minute naționale, minute internaționale zona 1, mesaje scrise naționale, apeluri video etc.)
 •  Internet inclus: 500MB.
 •  Preț: 31EUR/lună

 
Vodafone:

 •  Abonament: RED 29
 •  Beneficii incluse: Minute/SMS naționale nelimitate + 15GB stocare in cloud
 •  Internet inclus: 500MB
 •  Preț: 29EUR/lună

 
Orange:

 •  Abonament: Tigru 30
 •  Beneficii incluse: Minute/SMS naționale nelimitate + 5GB stocare in cloud
 •  Internet inclus: 500MB
 •  Preț: 30EUR/lună

 
Ofertele de mai sus sunt ofertele standard, unele dintre ele având promoții care aduc internet în plus însă nu se știe pentru cât timp vor fi valabile și astfel am decis să compar ofertele inițiale, care nu se vor schimba. într-adevăr operatorii au și alte abonamente, unele mai avantajoase din punct de vedere al internetului însă acestea sunt ultimele noutăți și cele mai promovate la momentul scrierii acestui articol.
 
Ce putem observa din ofertele operatorilor noștri?
 
Se pune accentul pe convorbiri nelimitate în orice rețea națională. Fiecare dintre ei oferă doar 500MB internet pe mobil, ceea ce este foarte puțin după standardele actuale. Trăim într-o eră a internetului iar promovarea unor oferte cu convorbiri nelimitate în detrimentul acestuia nu mi se pare tocmai ok. într-adevăr, în România nu există atât de multe smartphone-uri precum în străinătate însă cifrele sunt în creștere iar operatorii, care promovează și vând aceste telefoane, ar trebui să aducă oferte mai atrăgătoare. Până la urmă pentru minute naționale nu avem nevoie de smartphone-uri, putem folosi orice fel de telefon.

iPhone call

 
VOIP este o soluție la minutele naționale. Cei de la Orange promovează aplicația lor de VOIP, însă nu poate fi folosită decât pentru convorbiri în rețea, ceea ce îi scade din utilitate destul de mult. De minute în rețea nu avem nevoie. Aplicațiile precum Skype oferă convorbiri gratuite pe internet, între terminalele compatibile cu aplicația, iar traficul făcut de aceasta nu este atât de însemnat. Calitatea convorbirilor pe internet este și ea mai ridicată, în special dacă avem o viteză bună.
 
în mod cert este timpul pentru o schimbare, este timpul să avem internet la viteză mare, cu trafic disponibil de câțiva GB și/sau nelimitat la viteze mai mari de 128kbps (cum oferă Orange). Nu mă înțelegeți greșit, minutele naționale nelimitate au și ele rostul lor, însă acum e timpul să ne modernizăm și să promovăm internetul mai mult, smartphone-urile sunt făcute pentru asta!

Acest articol e parte a concursului, al carui regulament îl puteți citi aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×