Tot ce ai nevoie să știi despre iPhone 6 Înainte de lansarea sa din acest an (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.348 ori
<b>Tot ce ai nevoie să știi despre iPhone 6 Înainte de lansarea sa din acest an (Editorial)</b>Se vorbește tot mai mult despre Apple în ultima vreme și nu abundă atât zvonurile, cât poveștile de culise și conceptele. Mai scapa din când în când câte un panou frontal de iPhone 6 sau vreo referință legată de iOS 8, dar astăzi am decis...

Se vorbește tot mai mult despre Apple în ultima vreme și nu abundă atât zvonurile, cât poveștile de culise și conceptele. Mai scapa din când în când câte un panou frontal de iPhone 6 sau vreo referință legată de iOS 8, dar astăzi am decis să adunăm tot ce știm despre următorul iPhone și să concentrăm datele într-un material detaliat.

Printre speculațiile din ultima vreme se numără și cea legată de un termen interesant și anume "Ultra Retina". Faimosul Sonny Dickson, o sursă de încredere când vine vorba de scăpări Apple ar fi aflat că viitorul smartphone va folosi un ecran de acest tip, cu densitate de 389 ppi. Tot el afirmă și că handsetul va avea o grosime puțin sub 6 mm, sau mai bine zis 5.58 m.

în plus, terminalul va avea un procesor Apple A8 tactat la 2.6 GHz. Evident, luăm aceste informații cu un grad de precauție, dar Dickson nu s-a înșelat prea des până acum. Saltul către un procesor Apple A8 pare unul logic, în vreme ce schimbarea de grosime pare cam mare pentru Apple, care face pași mici la acest capitol.

Ecranul a fost vehiculat destul de des în două versiuni, una de 4.7 inch și cealaltă de 5.7 inch, iar ca rezoluție am avea Full HD sau poate chiar QHD, dacă Apple vrea să intre deja în această gamă de produse. Tot în ultima săptămână am descoperit că va crește și numărul de senzori de pe următorul iPhone, adăugându-se și senzori de temperatură, umiditate și presiune, poate chiar unii legați de sănătatea utilizatorului. Aici Apple le-ar da replică celor de la Samsung, care au pus mare accent pe fitness și sănătate pe Galaxy S5 și ceasurile Galaxy Gear.

Se menționează tot mai des printre zvonuri și numele de TSMC, o companie taiwaneză care ar putea produce procesoarele A8 pentru Apple, preluând fie o parte din comenzile care mergeau de obicei la Samsung, fie preluând complet sarcina lor. A8 ar urma să fie un chipset quad core 64 bit conform zvonurilor, dar din păcate nu avem și alte detalii, în afara faptului că el va fi realizat pe baza procesului de producție de 20 nm și că TSMC e în avans cu producția de masă a acestui chip.

Din Japonia apăruse și o informație că varianta de iPhone 6 cu ecran de 5.7 inch își va trage inspirația din iPhone 5c și iPod Nano 7, dar acesta nu va fi un înlocuitor pentru 5c, adică un model din plastic, puțin mai ieftin, ci mai degrabă un phablet flagship. Dintre toate teoriile de mai sus, aceasta mi se pare cea mai improbabilă și ar fi indicat întâi să vedem cu cât depășește Apple 4 inch pe iPhone 6 înainte să visăm la phableturi de peste 5 inch.

Presiunea pieței și a rivalilor e mai mare pentru Apple decât ați crede, mai ales că prin februarie se zvonea chiar că vom avea parte de o lansare de modă veche pentru noul iPhone. Asta inseamnă că am putea vedea iPhone 6 sau iPhone Air la vară, poate chiar în luna iulie, dacă ne luăm după cele mai proaspete zvonuri. Ne obișnuisem că toamna să ne aducă noi iPad-uri și iPhone-uri în ultimii ani, dar o bună parte dintre primele iPhone-uri au debutat în miezul verii, deci o revenire la planul original nu ar fi rea.

Singura problemă ar fi cea a cumpărătorilor de iPhone precedent din perioada de iarnă, care după doar 6 luni ar avea un produs depășit. Soluția e simplă aici: Apple să lanseze un terminal care nu are nici o legătură cu produsele de toamnă trecută. Astfel, în iulie sau chiar iunie am putea vedea obișnuitul eveniment WWDC cu debutul lui iOS 8, plus o surpriză la pachet: un iWatch și un phablet Apple de 5.5 sau 5.7 inch. Sună plauzibil, dar nu vă grăbiți să marcați aceste luni în calendar încă.

Nimic din ce face Apple nu e la voia întâmplării. Totul e realizat în urma unor studii atente și ca urmare a unor trenduri și analize. Dacă studiile arată ca o lansare vara nu priește, ca jurnaliștii nu apreciază căldura și că publicul e refractar la achiziții pe timp de concediu și prefera să cumpere toamna, atunci tot în octombrie vine și iPhone 6.

Hai să vă spun și două lucruri pe care NU le vom vedea pe vreun iPhone sau iPad în acest an: stylus și camera duală. Stylusul contravine muntelui de brevete touch pe care le are Apple, toate bazate pe interacțiunea cu degetul utilizatorului, mai nou și interacțiunea dintre degete și marginile ecranului edge to edge, conform unor brevete.

Cât despre camera duală, HTC de abia experimentează cu această abordare prin modelul M8, deci Apple nu cred că va vrea să riște comparația cu rivalul taiwanez. Mai sunt câteva aspecte în ceață în acest moment: sticlă din cristal de safir, ecranul edge to edge, numărul de megapixeli ai camerei, grosimea lui iPhone 6, tipul de difuzoare integrate, modificări ale căștilor (ar fi a treia generație cu EarPods) și multe altele.

Voi ce așteptări aveți pentru iPhone 6?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×