Apple iPhone se va duela cu PSP si Nintendo DS

1.307 ori
<b>Apple iPhone se va duela cu PSP si Nintendo DS</b>Prin lansarea SDK-ului pentru iPhone, Apple se apropie de o confruntare in sectorul gaming cu Sony si Nintendo, care domina piata consolelor handheld la aceasta ora cu celebrele DS si PSP. In cadrul evenimentului ce a insotit debutul SDK-ului, Apple a...

Prin lansarea SDK-ului pentru iPhone, Apple se apropie de o confruntare in sectorul gaming cu Sony si Nintendo, care domina piata consolelor handheld la aceasta ora cu celebrele DS si PSP.

In cadrul evenimentului ce a insotit debutul SDK-ului, Apple a anuntat suport pentru OpenGL, OpenAL si sunet 3D, toate fiind standarde pentru titlurile moderne din lumea jocurilor. Incercand sa depaseasca handicapul lipsei unui joystick, Apple a permis developerilor sa acceseze accelerometrul telefonului. Aceasta tehnologie permite telefonului sa "simta" unde se afla, pe cele 3 axe si sa reactioneze in functie de pozitionarea sa.

O astfel de mutare va permite gamerilor sa miste iPhone-ul pentru a misca un vehicul sau personaj de pe ecran. Apple a prezentat si un demo al unui joc intitulat "Touch Fighter", in care gamerii pot controla o nava spatiala pe ecran, inclinand telefonul. Sperand sa isi creasca popularitatea in sectorul gaming, Apple a purtat discutii cu marii producatori de jocuri, inclusiv EA, dandu-le 2 saptamani sa dezvolte jocuri pentru iPhone, inainte de lansarea SDK-ului. EA a prezentat ieri "Spore", care opera pe baza de accelerometru, in vreme ce Sega a prezentat "Supermonkey Ball", de asemenea bazat pe accelerometru.

Va reusi Apple sa concureze cu Sony sau Nintendo? Acest lucru va depinde si de emulatoarele pentru jocuri de PSP sau DS care isi vor face cu siguranta aparitia pe iPhone mai devreme sau mai tarziu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×