Probleme cu Fortnite pe Android: installerul are o gravă problemă de securitate

2.988 ori
<b>Probleme cu Fortnite pe Android: installerul are o gravă problemă de securitate</b>Descoperim în acest weekend o veste chiar neașteptată legată de Fortnite pe Android, aceea că installerul are o gravă problemă de securitate. Aceasta a fost descoperită chiar de curând și după cum bine știți, jocul de față nu se află disponibil

Probabil ştiţi că Epic Games a decis să nu lanseze Fortnite în modul clasic pe Android, prin Play Store, ci mai degrabă separat. Fie îl luaţi din magazinul Samsung Galaxy Apps ca installer, fie îl luaţi de pe site-ul Epic, tot ca installer. Ei bine acum au apărut breşe de securitate.

În cazul în care nu ştiaţi, Epic Games a fentat Play Store pentru a nu plăti taxa de 30% din profituri către Google. Cei care au strâmbat din nas când au auzit că este evitat Google Play au avut dreptate, pentru că magazinul asigură şi un control al calităţii şi securităţii. Installerul de pe Android vine cu o problema de securitate. În mod ironic chiar Google a descoperit-o, iar bugul putea fi evitat dacă aplicaţia era în Play Store.

Epic a rezolvat rapid breşa, în mai puţin de 24 de ore şi aparent nu au existat hackuri bazate pe ea. Producătorul lui Fortnite se înţelesese cu Google să nu dezvăluie bugul timp de 90 de zile, dar marele G nu a mai avut răbdare. CEO-ul Epic a luat foc şi a numit Google "iresponsabilă" pentru dezvăluirea sa. Un inginer Google cunoscut doar sub numele de Edward a explicat într-o postare pe un site oficial că installerul îi permitea unui atacator să instaleze orice doreşte în vreme ce avea acces la acea aplicaţie.

Installerul descarcă un APK practic, pachetul asociat unei aplicaţii Android şi îl stochează local, apoi îl porneşte. Totuşi, având în vedere că descarcarea se făcea pe o stocare externă, un hacker ar putea face schimb de fişiere şi înlocui APK-ul Fortnite printr-un atac "man in the disk". Installerul verifică doar dacă numele APK-ului este cel bun şi atât. Câtă vreme se numeşte "com.epicgames.fortnite" totul e bun şi frumos şi e instalat. Chiar dacă e malware. Şi chiar cu multe permisiuni.

Totul se poate rezolva foarte uşor cu câteva linii de cod. Ceva îmi spune că acesta e doar începutul disputei Epic-Google.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×