Google anunță Android Things 1.0, platforma special creată pentru dispozitivele IoT

984 ori
<b>Google anunță Android Things 1.0, platforma special creată pentru dispozitivele IoT</b>Astăzi cei de la Google au anunțat și lansarea platformei Android Things 1.0, aceasta fiind creată special pentru dispozitivele din zona Internet of Things. Se aduce promisiunea unui suport pe perioadă îndelungată de 3 ani și totodată sunt dezvăluite

Cu doar câteva ore înainte de startul conferinței Google I/O 2018 iată că încep să vină și primele anunțuri, unul dintre acestea fiind și cel referitor la debutul lui Android Things 1.0. Aceasta este o platformă software special creată pentru dispozitivele Internet of Things precum boxe inteligente de la LG și iHome sau boxe Smart Display LG, Lenovo sau JBL și primul release era prezentat pe finalul lui 2016. 

Suntem informați că Android Things este o platformă de dezvoltare creată special cu scopul de a ușura munca producătorilor hardware în ceea ce privește dezvoltarea unui nou gadget. Google se ocupă de o parte din software și de funcțiile inteligente în vreme ce companiile producătoare modifică codul utilizând tool-urile din Android pe care le cunosc deja. 

Procesul este simplificat într-o mare măsură și după cum v-ați dat seama, platforma este ideală pentru gadget-urile ce ajung să ofere funcții Google Assistant sau care măcar oferă capabilități de Cast. Mai aflăm cu această ocazie și faptul că platforma Android Things 1.0 suportă noi module (SoMs) bazate pe platformele hardware NXP i.MX8M, Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624, respectiv MediaTek MT8516. 

Aceste module sunt certificate pentru utilizarea în producție alături de garanția unui suport pe termen lung de 3 ani. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×