Top 10 telefoane ale anului 2018 (Szilárd Ervin Szőgyényi): Optim a însemnat pentru mine cel mai bun

5.518 ori
<b>Top 10 telefoane ale anului 2018 (Szilárd Ervin Szőgyényi): Optim a însemnat pentru mine cel mai bun</b>De regulă mai tot timpul reproșul către cei care își votează propriul telefon ca fiind cel mai bun, sau se manifestă în comentarii apărându-l, sunt acuzaţi că îl lauda deoarece îl posedă. Da, dar îl şi cumpăra deoarece îl considera a fi cel mai buni.

De regulă mai tot timpul reproșul către cei care își votează propriul telefon ca fiind cel mai bun, sau se manifestă în comentarii apărându-l, sunt acuzaţi că îl lauda deoarece îl posedă. Da, dar îl şi cumpăra deoarece îl considera a fi cel mai buni. Bine, nu  e mereu vorba de high-end-uri, pentru că din păcate nu toţi dispunem de banii necesari pentru astfel de achiziţii, dar la mod general consider că e valabilă ideea că îl cumperi deoarece îl preţuieşti, iar acest lucru te îndreptăţeşte pe deplin să îl pui în top sus sus. Personal am procedat astfel în fiecare an când am făcut achiziţii, iar topul meu din 2018 nu diferă la acest capitol de cele din 2010 şi până acum.

10. Oppo Find X

Oppo Find X

Niciodată nu împing în faţă un telefon ce nu a trecut pe la noi, dar dacă ar fi unul, în 2018 sigur ar fi Oppo Find X. Când a apărut, comunitatea Tech îl dădea ca exemplu de inovaţie şi îl indicau cu reproş marilor producători de terminale, că „iată, aceasta e calea, aşa se face, sunteţi rămaşi în urmă!”. Aş zice că da, Oppo Find X e un telefon parcă rupt din anul 2020, iar designerii şi inginerii de produs a companiilor consacrate cu siguranţă şi-au luat notiţe. Locul 10.

9. Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

Galaxy S9 e doar pe locul 9, deoarece este prea mic pentru mine. Am apreciat foarte mult designul lui, camera și display-ul. Nici la autonomie nu stă rău, iar faptul că prețul lui în acest moment este foarte bun și a primit deja Android 9 Pie cu One UI la bord, e doar bonus. Cert e că este un telefon de încredere, performant și cu care mergi la sigur când îl achiziționezi. Locul 9.

8. Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1

Face parte din categoria surprizelor anului 2018, asta deoarece nimeni nu se aştepta la un produs care să bată OnePlus pe parte de preţ şi să vină cu dotări de high-end. Xiaomi joacă deştept şi s-a înfipt într-un segment încă neexploatat de ei, cel al telefoanelor high-end pentru cei cu buget nu foarte mare, astfel făcând loc pentru o creştere de vânzări ce continuă de la an la an în cazul lor. Telefonul în sine este unul excelent pentru preţul la care se vine şi face doar mici concesii în cazul designului şi camerei, în rest se poate bate de la egal la egal cu vârfurile de gama a producătorilor de top.

7. iPhone XR

Apple iPhone XR

În sfârşit cei care s-au plictisit de Android şi doresc să încerce ceva nou, dar nu doresc să cheltuiască mai mult de preţul unui flagship Android pe un terminal cu IOS, au ocazia să cumpere un iPhone - iPhone XR, care spun cu mâna pe inimă, bate multe telefoane high-end Android în acest an. La mine ocupă doar locul 7 deoarece sunt obişnuit cu telefoane mai mari, gen S9+, iPhone 6s Plus, etc. Încă îl avem în teste, dar l-am testat deja şi îi pregătim recenzia, cert e că nu a dezamăgit la niciun capitol şi vi-l recomand. Locul 7 deci.

6. Samsung Galaxy Note9

Samsung Galaxy Note 9

Poate surprinde clasarea lui Note9 doar pe locul 6, dar trebuie să ştiţi că deşi este un terminal excelent şi pentru mulţi e no1 (pe drept), complexitatea acestuia şi funcţiile, plus lungimea lui nu mi se potrivesc. Am scris aici un articol special în care am explicat toate părţile pozitive şi mai puţin pozitive ale telefonului, după ce l-am utilizat aproape 3 luni de zile. Repet, e un telefon de nişă şi poate fi pe locul întâi pentru mulţi dintre voi, deci nu mă apostrofaţi pentru acest loc, pentru că sunt subiectiv. Note9, locul 6.

5. Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

Am folosit Huawei P20 Pro preţ de mai bine de o lună şi mi s-a părut telefonul perfect în acel moment. L-am apreciat ca dimensiune, lăţime, calitate a construcţiei, design şi cameră şi îl consider şi acum ca fiind optim la aceste capitole. Între timp au apărut însă alte terminale mai bune, mai performante şi cu designuri la fel de reuşite. Singurul reproş în cazul lui e că AI-ul camerei exagera uneori la culori, totuşi cu el dezactivat problema dispărea. Din ce am înţeles, acum vine cu AI dezactivat la foto by default. Locul 5 în topul meu.

4. Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+

Dacă spuneam că S9 e prea mic iar Note9 e prea lung, Galaxy S9+ (la fel ca P20 Pro) mi se pare perfect ca design şi dimensiuni. Plasez telefonul pe locul 4 în faţa lui P20 (deşi le consider oarecum egale) pentru că nu mi-a plăcut interfaţa Huawei-ului. Nu că cea a lui S9+ ar fi fost mult mai bună, doar că acum, odată cu sosirea One UI, diferenţa a crescut. Am luat în considerare şi display-ul, dar şi camera, care deși uşor sub P20 Pro, reuşeşte la mod general fotografii mai naturale, iar în cazul capturii video este clar peste telefonul Huawei.

3. Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro

Este cel mai bun telefon al anului, asta arată și sondajul la care aţi participat şi vreau să vă dau dreptate. Topul meu fiind însă unul subiectiv, Mate 20 Pro ajunge doar pe locul 3 şi asta deoarece preţul plătit în plus faţă de OnePlus 6T de exemplu, în opinia mea, nu se justifică. Cu toate acestea e cel mai bun telefon la aproape capitolele. L-am folosit peste 30 de zile şi i-am găsit un singur cusur, acesta fiind fotografia de tip close-up, când nu reuşeşte mereu să focuseze pe prim planurile de mici dimensiuni (frunze, fire de iarbă). În rest vi-l recomand cu drag şi încredere. Locul 3 deci.

2. iPhone XS Max

Apple iPhone XS Max

L-am cumpărat, deci se aplică tiparul din introducerea acestui top. E scump, e foarte scump, dar e şi foarte bun. Aţi văzut că a bătut mai toate telefoanele la testul foto în orb, iar ca performanțe nu are încă egal. Am avut nevoie de un telefon de încredere cu o autonomie foarte bună, unul care să facă fotografii şi să filmeze în orice condiţii la o calitate excelentă. iPhone XS Max este un astfel de terminal, iar el vine în cazul meu după iPhone 6s Plus, telefon cu iOS achiziţionat acum 3 ani și ceva. Probabil îl voi ține și pe acesta tot pe atât, deci preţul plătit se justifica oarecum, asta şi în condițiile în care trebuie să am pe ce experimenta aplicaţii şi actualizări de sistem - dacă tot scriem despre ele. Îl folosesc încă de înaintea lansării din România şi pot să vă spun că nu m-a dezamăgit nici măcar odată. Singurul dezavantaj este preţul plătit. Locul 2!

1. OnePlus 6T

OnePlus 6T

Locul întâi în 2018 îi revine lui OnePlus 6T, telefon pe care datorită mobilizării comunităţii am reuşit să îl achiziţionăm pe puncte de pe site-ul OnePlus şi care m-a prins în offside, m-a ţintit şi lovit fix în inimă. :) Da, pentru mine acest telefon e fix ceea ce îmi doresc. Un sistem de operare cât mai de bază, cameră foarte bună, display excelent (doar cu şuviţa - fără breton), autonomie excelentă, cititor de amprente în display şi dimensiuni optime (pentru mâinile mele). Toate acestea la un preţ foarte bine ajustat. Cu toate acestea telefonul nu l-am păstrat, l-am făcut cadou, deoarece am considerat că acea persoană îl merită mai mult iar eu oricum pot folosi iPhone-ul şi Note-ul pe care le deţin. Cum spuneam însă, OP6T mi-a cucerit inima şi îl plasez pe locul întâi în 2018. :)

Iată la final și un top 5 din zona mid-range:

  1. Huawei Mate 20 Lite (design mai frumos decât al lui Nokia 7 Plus, altfel pica pe 2)
  2. Nokia 7 Plus (merită locul 1, dar nu arată la fel de bine ca Mate 20 Lite)
  3. Samsung Galaxy A9 (2018) (super autonomie, super look, camere bune dar parcă sunt de a testa piața, preţ mare)
  4. Samsung Galaxy A8+ (2018) (alegere solidă, cameră bun, autonomie excelentă)
  5. Allview Soul X5 Pro (îl consider la fel de bun ca Mate 20 Lite şi Nokia 7 Plus, dar cele 4 de mai sus îmi plac mai mult)
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×