Cum va arăta piața de tablete În perioada sărbătorilor de iarnă 2012; Microsoft promite! (Editorial)

1.455 ori
<b>Cum va arăta piața de tablete În perioada sărbătorilor de iarnă 2012; Microsoft promite! (Editorial)</b>în această lună Microsoft va lansa în sfârșit Windows 8 și mult așteptatele tablete Surface, în vreme ce ne pregătim și de un presupus debut al lui iPad Mini, pe data de 23 octombrie. Aici se adăugă și lansarea apropiată a lui Amazon Kindle...

în această lună Microsoft va lansa în sfârșit Windows 8 și mult așteptatele tablete Surface, în vreme ce ne pregătim și de un presupus debut al lui iPad Mini, pe data de 23 octombrie. Aici se adăugă și lansarea apropiată a lui Amazon Kindle Fire HD, care ar trebui să ajungă și în Europa până la finalul anului. Astăzi vom arunca o privire asupra modului în care va arăta piața de tablete către finalul acestui an, în perioada sărbătorilor de iarnă.

în primul rând mă aștept la o invazie de tablete Windows 8 și Windows RT, deoarece toți marii producători au anunțat că vor lansa tabletele Win 8 pe 26 octombrie, odată cu debutul platformei. E vorba de tablete Sony, Acer, ASUS, Samsung, Lenovo, Toshiba și Dell. Lista este enormă, iar varietatea formaturilor este impresionantă. Se merge mult pe ideea de tableta plus tastatura dock, care transformă device-ul într-un laptop, sau dacă îmi permiteți chiar un ultrabook. Din păcate teama cea mare a posibilului cumpărător de tableta Windows 8 sau Win RT este prețul. Se vehiculează deja sume de 600 sau 800 de euro pentru tablete și este pusă sub semnul întrebării disponibilitatea aplicațiilor din Windows Store odată cu lansarea lui Windows 8, mai ales că numărul lor trebuie să fie destul de mare pentru a ține publicul lipit de terminal. și asta o spunem gândindu-ne că posesorii de iPad au la dispoziție peste 200.000 de aplicații dedicate.

Există tablete precum ASUS Vivo Tab RT, care sunt sigur că va cuceri piața, atât prin design, cât și prin fluiditatea interfeței sale, dar încă o dată, cum rămâne cu prețul? și apoi, trecând la Amazon Kindle Fire HD, acest model impresionează prin rezoluția de 1920 x 1200 pixeli pe un ecran de 8.9 inch. Tableta în varianta de 8.9 inch va fi disponibilă din noiembrie și are un preț de doar 299 de dolari, dar există și o variantă de 7 inch, cu ecran cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și preț de 199 dolari. Ambele modele sună bine, dar sunt adresate unui alt segment decât cumpărătorii de tablete Windows 8.

Microsoft Cloud

E clar ce vrea Microsoft să facă aici: să unifice un ecosistem în jurul noii experiențe Windows, un ecosistem care integrează cu ușurință Windows Phone 8, Windows 8, Xbox Live, Xbox Music și terminalele mobile și consolele asociate. Partajarea conținutului între device-uri și folosind cloud-ul se va face fără probleme și la fel și sincronizarea și începe să sune bine această idee de ecosistem. Dacă până acum un pasionat de Android se imagina cu un Nexus 7, un laptop și un Galaxy Nexus lângă el, perfect interconectate, ei bine acum ne gândim la un posesor de Nokia Lumia 920, cu o tabletă Surface RT și un Xbox 360, între care conținuturile "curg" lin și toată interfața ni se prezintă cu un punct comun: Metro UI, care ne face să ne simțim ca acasă pe fiecare device. Astfel nici nu ne vom da seama când am schimbat terminalul, având în vedere similiaritatea de UI.

Aici poate câștiga Microsoft, la strictețea cu care a mers pe linia lui Metro și modul în care variantele platformei și serviciilor sale coexista. și apoi vine și iPad Mini, veriga lipsă dintre iPhone 5 și iPad 3, deși unii ar spune poate că un phablet e veriga lipsă. Un iPad Mini cu preț mic, un compromis, o tabletă de 249 de euro, cu ecran de 7.85 inch... Acestea sunt doar zvonuri și vom afla din câte se pare către finalul lunii ce e real și ce nu. Sunt sigur că iPad Mini va fi un hit, unul pe măsura lui Nexus 7, ba chiar poate un pic mai popular, având în vedere brandul. Mă aștept și ca Apple să ofere noi servicii și funcții care să atragă utilizatorul către acest terminal și aici mă gândesc la o baterie mai bună, difuzoare de calitate deosebită, un ecran fantastic și un nou iBooks cu oferte speciale și noi servicii educaționale.

Dintre toate acestea sincer să fiu cel mai bine sună oferta celor de la Microsoft, care ne promit pachetul complet. Amazon a făcut un singur lucru: a lărgit o nișă pe care deja opera bine și va avea vânzări considerabile. iPad Mini se va vinde și el bine. Dar Microsoft... ei bine Microsoft vrea să vă înlocuiască PC-urile cu tablete și fie că vă place sau nu, în câțiva ani o să reușească acest lucru. Cât despre prețuri, nu vă faceți griji. Vom avea Black Friday, reduceri, vânzări speciale și sumele vor scădea până în primăvara anului viitor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×