Vânzări de 9 miliarde de dolari prin retailerul Alibaba din China cu ocazia unui soi de Black Friday asiatic

Autor:  | Publicat în:  Alibaba 558 ori
<b>Vânzări de 9 miliarde de dolari prin retailerul Alibaba din China cu ocazia unui soi de Black Friday asiatic</b>Dacă vestul (și mai nou și România) are Black Friday, atunci asiaticii au ceva similar, sub forma lui Singles Day. Sărbătoarea are loc în China și aduce cu ea reduceri însemnate și o sesiune de cumpărături frenetice online. în acest an...

Dacă vestul (și mai nou și România) are Black Friday, atunci asiaticii au ceva similar, sub forma lui Singles Day. Sărbătoarea are loc în China și aduce cu ea reduceri însemnate și o sesiune de cumpărături frenetice online. în acest an Singles Day a avut loc chiar iari, pe 11 noiembrie, generând vânzări de 9 miliarde de dolari prin retailerul Alibaba.

Suma este una record și este doar o anticipare a ceea ce urmează să se întâmple la finalul acestei luni de Black Friday și apoi de Cyber Monday. Alibaba a mai fost subiect de știri în ultima vreme, după ce a încheiat un parteneriat cu Apple în vedea folosirii lui Apple Pay pentru plăti. în plus, cu câteva săptămâni în urma retailerul fusese listat la bursă, cu o valoare a acțiunilor de 25 de miliarde de dolari.

Pentru cei curioși legat de Singles Day, sărbătoarea e un fel de Valentine Day dedicat persoanelor care nu formează încă un cuplu. Astfel, burlacii sărbătoresc ziua de 11 în lună 11, drept ziua cifrei unu, a persoanei care nu face parte dintr-un cuplu. Cifrele mari de vânzare din acest an au fost ajutate de precomenzi și prevanzari, unii comercianți promovând reduceri viitoare încă de pe 15 octombrie.

Cum vi se pare acest sezon de cumpărături asiatic și ce așteptări aveți pentru Black Friday la noi?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×