Samsung brevetează o cameră biometrică pentru un sistem rival lui Face ID

623 ori
<b>Samsung brevetează o cameră biometrică pentru un sistem rival lui Face ID</b>Încet încet producătorii din lumea smartphone încep să vadă avantajul soluțiilor de autentificare facială 3D, astfel că până și Samsung are în pregătire așa ceva. Astăzi descoperim un brevet al sud-coreenilor ce face aluzie la o cameră

După câteva brevete legate de telefoane pliabile, Samsung a brevetat şi o cameră biometrică care aparent ar fi asociată unui sistem în stil Apple Face ID. O idee de gen apărea din luna iunie, pe atunci fiind vorba despre sisteme de recunoaştere facială 3D, iar acum avem şi documente aferente.

Aflăm că există un brevet aprobat de USPTO (Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete) din trimestrul 2 al acestui an. Camera poate fi integrată în terminalul mobil şi va scana irisul utilizatorului prin camera frontală a smartphone-ului. Tehnologia va mai oferi şi suport pentru detecţie a proximităţii, vedere nocturnă, senzor "time of flight", poziţie a ochiului şi tracking pentru direcţia privirii.

Brevet Samsung

Samsung are ca deziderat realizarea unei camere biometrice care va folosi o sursă de lumină aproape de infraroşu în timpul unei capturi pentru a compensa lumina ambientală. Acelaşi mecanism biometric va avea o adâncime a câmpului extinsă şi un obiectiv special pentru captură de imagini la distanţe scurte. Camera Samsung va verifica identitatea utilizatorului care încearcă deblocarea.

Tehnologia ar putea ajunge şi pe un televizor, tabletă, notebook şi desktop. Posibil ca acest brevet să fie pus la treabă de abia în 2019, la început, poate pe Galaxy S10 sau Galaxy X. Face ID nu prea avea rivali până recent, când au început să apară telefoane Android cu scanare 3D a feţei. E vorba despre Xiaomi Mi 8 şi Allview X5 Soul Pro, printre altele.

Personal consider că acest brevet Samsung prefaţează şi un breton. Să nu spuneţi că nu v-am spus!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×