Apple Watch Series 5 va aduce EKG-ul şi în alte țări, poate şi în România

1.502 ori
<b>Apple Watch Series 5 va aduce EKG-ul şi în alte țări, poate şi în România</b>Apple Watch Series 4 a reprezentat cel mai mare upgrade pentru purtabilele companiei americane de la primul model de ceas lansat și până acum. S-a axat în special pe sănătate, prin funcţii precum EKG sau detecţia căderii

Apple Watch Series 4 a reprezentat cel mai mare upgrade pentru purtabilele companiei americane de la primul model de ceas lansat și până acum. S-a axat în special pe sănătate, prin funcţii precum EKG sau detecţia căderii. Din păcate EKG-ul a venit numai în SUA şi asta după o perioadă de aşteptare. Acum aflăm că acea funcţionalitatea s-ar extinde global odată cu Apple Watch Series 5.

Analistul Ming-Chi Kuo, poate cea mai de încredere sursă când vine vorba de produse viitoare Apple scrie că noul ceas va veni cu o carcasă îmbunătăţită. Modelul cu ceramică va avea suport EKG în mai multe regiuni de pe glob, poate şi în România. Motivul pentru care funcţia ce ajută la detectarea aritmiilor nu este şi în alte ţări nu ţine de Apple, ci de Ministerele Sănătăţii din fiecare naţiune.

E vorba şi de o serie de legi şi reglementări pe care Apple trebuie să le respecte. Prima pe listă pentru extinderea EKG este Canada, iar Apple trebuie să aplice pentru licenţa medicală acolo. Ştim cu toţii cum e sistemul de sănătate de la noi şi cum merge sistemul electronic de carduri de sănătate, deci cred că Apple are nevoie de ani buni până să primească aprobarea la noi.

Marea problemă pe care o are firma din Cupertino e că purtabilul său e considerat un device medical, care are reglementări diferite faţă de un gadget normal şi legi diferite de aplicat. Pentru Apple Watch Series 5 mai aşteptăm un upgrade de baterie, de difuzor şi poate şi de CPU şi RAM.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×