Compania Blocks ar putea lansa un smartwatch modular în cursul acestui an

Autor:  | Publicat în:  Purtabile 619 ori
<b>Compania Blocks ar putea lansa un smartwatch modular în cursul acestui an</b>Urmărind conceptul Google cu smartphone-ul modular Project Ara, compania americană Blocks speră să calce pe urmele gigantului IT și să lanseze prima pe piață un smarwatch modular. Din c&acirc;te aflăm, aceștia doresc dezvoltarea unui ceas...

Urmărind conceptul Google cu smartphone-ul modular Project Ara, compania americană Blocks speră să calce pe urmele gigantului IT și să lanseze prima pe piață un smarwatch modular. Din câte aflăm, aceștia doresc dezvoltarea unui ceas inteligent cu procesor Qualcomm Snapdragon 400 la bord.

După ce procesul de dezvoltare va lua sfârșit, Blocks va apela la un serviciu ca și Indiegogo pentru finanțarea unei producții mai mari de ceasuri. Ni se dezvăluie că acest ceas modular va fi compus dintr-o piesă centrală formată din display circular color, antenele de conectivitate WiFi, Bluetooth, microfonul, procesorul, cât și senzorii de mișcare, respectiv bateria.

Blocks

În timp ce acest modul principal va oferi acces la mai toate task-urile standard ca și măsurarea numărului de pași realizați, afișarea de notificări, cât și suport pentru comenzi vocale. Totuși, în cazul în care dorim să beneficiem de funcții mai avansate, vom putea adăuga module ulterior.

Ceas Blocks

Printre acestea se numără componente ce aduc conectivitate GPS, tehnologia NFC pentru plăți, cât și un modul cu baterie de rezervă. Aflăm că cei de la Blocks au încheiat parteneriate cu firma taiwaneză Compal pentru asamblarea ceasului, și cu producătorul de bijuterii britanic Tateossian pentru dezvoltarea unor module personalizate. Ceasul modular Blocks va fi disponibil cu Android și iOS.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×