Jolla prezintă interfaţa lui Sailfish OS în varianta pentru smarwatch (Video)

959 ori
<b>Jolla prezintă interfaţa lui Sailfish OS în varianta pentru smarwatch (Video)</b>Finlandezii de la Jolla ne prezintă un nou produs, unul software care se adresează smartwatch-urilor. Vedem cum arată interfața sistemului de operare Sailfish OS în varianta destinată unui ceas inteligent și totodată și funcțiile pe care această platformă

Jolla era compania finlandeză de care se legau multe speranţe ale noastre, în lipsa celor de la Nokia de pe piaţă. Din păcate proiectul lor legat de tableta Jolla a eşuat şi le rămâne acum doar dezvoltarea software. Sailfish OS trece acum şi pe purtabile, după cum dezvăluie prezentarea de mai jos, a unei platforme smartwatch creată de finlandezi.

Sailfish for watch

La ora actuală Android Wear şi watchOS domină piaţa OS-urilor de ceasuri smart, dar piaţa e volatilă şi supusă picajelor şi creşterilor neaşteptate. Nu ar strica să vedem şi un al treilea jucător care să vină tare din urmă, iar Tizen pare să fie acesta deocamdată. Tizen OS se află pe Gear S2 şi Gear S3, ceasuri cu vizibilitate mare, iar acum Jolla ne propune Sailfish OS în versiunea pentru încheieturi, ca să zicem aşa.

Dezvoltatorii de la Jolla s-au jucat cu codul lui Sailfish şi cel al platformei open source Asteroid OS, creând ceea ce vedeţi mai jos. Platforma rezultată pare inspirată din Tizen, când vine vorba de afişarea notificărilor, widgeturilor şi a altor date sub formă de carusel orizontal. Se navighează în interfaţa pe bază de swipe şi tap, iar UI-ul pare destul de fluid.

Am văzut şi un gest circular pe cadranul ceasului şi funcţii legate de fitness şi paşi parcurşi, plus o listă clasică de aplicaţii. E drept că Jolla nu face ceva ieşit din comun aici faţă de rivali şi poate că unii preferă "norul" de aplicaţii de pe Apple Watch. Sailfish for Watch e doar un test şi prototip deocamdată, deci nu vă aşteptaţi să vedeţi un ceas cu acest OS prea curând, cu atât mai mult cu cât Jolla nici nu are resursele să producă unul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×