Jony Ive discută despre istoria şi originile lui Apple Watch într-un nou interviu

956 ori
<b>Jony Ive discută despre istoria şi originile lui Apple Watch într-un nou interviu</b>Recent designerul Jony Ive (Apple) a acordat un interviul celor de la Hodinkee, modalitate prin care aflăm istoria ceasului Apple Watch și originile acestui produs. În interviul pe care îl puteți citi în întregime accesând paginile publicației de aici

Jony Ive nu apare aşa des în interviuri şi în presă cum o face Tim Cook, sau cum o făcea Steve Jobs, dar designerul vizionar de la Apple are totuşi câteva povești interesante de spus. Recent a acordat un interviu pentru Hodinkee şi a împărtăşit istoricul din spatele lui Apple Watch.

Hodinkee este o publicaţie pentru pasionaţii de ceasuri, iar redactorii săi au stat de vorbă cu celebrul designer. Colaborator apropiat de Steve Jobs, Ive a ţinut să sublinieze că Jobs nu purta niciodată ceas. E drept că veţi găsi fotografii cu fostul CEO cu acest accesoriu la mână, dar acelea sunt cazuri izolate şi raritaţi. Ive a afirmat în acelaşi interviu şi că Steve Jobs nu a fost implicat în proiectul Apple Watch, care a luat naştere de altfel la câteva luni după trecerea sa în nefiinţă.

Primele discuţii despre un ceas inteligent Apple au avut loc în 2012, la câteva luni după ce a încetat din viaţă gurul tech. Unul dintre marile riscuri legate de purtabil a fost integrarea unui buton Crown pe el. Cuvântul "curaj" a fost amintit de Ive în legătură cu această decizie. Multă lume ar fi putut considera mecanismul rotativ învechit sau incomod.

Butonul crown este folosit pentru scrolling şi navigarea în interfaţă, fiind bine primit de public. Ive nu e chiar la prima incursiune în lumea ceasurilor, el fiind de altfel pasionat de orologerie. Are şi o istorioară legată de momentul când a cumpărat un Omega Speedmaster Professional, în timpul unei excursii în Kowloon în anii 90. Designerului Apple i-a plăcut "explorarea spaţiului" la acel purtabil. Legat de Apple Watch, nimic nu a fost lăsat la întâmplare, iar Ive şi oamenii săi au apelat la experţi în domeniu.

În general Apple se laudă că nu se uită pe studii de marketing şi nu consultă experţi, dar de această dată a procedat altfel. Au întrebat experţi cu zeci de ani de experienţă ce ar putea dori publicul pe viitor şi ce se caută la nivel de design şi ergonomie. Munca designerului Marc Newson a fost citată ca inspiraţie, acesta fiind un creator de ceasuri spectaculoase.

Spre finalul interviului am aflat că Apple ne-a oferit doar mici indicii şi un aperitiv legat de ce poate face cu adevărat în zona purtabilelor. Se pare că pe viitor vom avea veritabile surprize, judecând după menţiunile din interviu. Vă recomand să îl citiţi pe tot aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×