Ştiaţi că: Wrist Camera al celor de la Casio, primul ceas digital cu cameră, se lansa cu mult înainte de Samsung Galaxy Gear?

Autor:  | Publicat în:  Stiati ca 942 ori
<b>Ştiaţi că: Wrist Camera al celor de la Casio, primul ceas digital cu cameră, se lansa cu mult înainte de Samsung Galaxy Gear?</b>Cu toate că multă lume a fost surprinsă atunci c&acirc;nd Samsung a lansat &icirc;n 2013 primul smartwatch cu camera, premiera le aparţinea de fapt celor de la Casio. &Icirc;ncă din anul 2000 apărea modelul Wrist Camera WQV-1, primul ceas cu camera...

Cu toate că multă lume a fost surprinsă atunci când Samsung a lansat în 2013 primul smartwatch cu camera, premiera le aparţinea de fapt celor de la Casio. Încă din anul 2000 apărea modelul Wrist Camera WQV-1, primul ceas cu camera foto la bord.

El venea cu un design solid, aparent masiv şi avea un buton special shutter pentru realizarea de capturi. Casio Wrist Camera era un ceas digital compact, cu o cameră alb/negru la bord şi cu 1 MB de memorie. Pe ea se puteau stoca 100 de imagini, care puteau fi transferate via infraroşu pe PC în format JPEG. Cu un contrast reglabil şi un cronometru performant până la 1/200 secunde, ceasul indeplinea functii de baza și putea fi numit smartwatch încă de pe atunci. 

Casio Wrist Camera WQV-1

Bateria era punctul forte al acestui inedit gadget, oferind în jur de 6 luni de funcţionare şi nu era orice baterie ci aceeaşi pe care o găsim şi pe plăcile de baza de la PC-uri. Preţul ceasului era de 200 de dolari şi modelul Casio măsura 16 mm în grosime şi cântărea 32 de grame, deci la greutate stătea excelent.

Casio Wrist Camera WQV-1

Nu e chiar ceasul lui James Bond, dar permitea realizarea de fotografii dacă vedeaţi ceva ce trebuia pozat neapărat. Şi cu siguranţă părea mai puţin ridicol decât realizarea unei fotografii cu tableta... Aveţi mai jos şi o mostră foto a camerei:

Mostra foto Casio Wrist Camera WQV-1

Bibliografie:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×