Acţionarii Harman renunţă la procesul contra fuziunii cu Samsung, totul e în grafic acum

967 ori
<b>Acţionarii Harman renunţă la procesul contra fuziunii cu Samsung, totul e în grafic acum</b>Au trecut mai bine de 8-9 luni de la vestea referitoare la achiziția Harman de către Samsung și în tot acest timp nu a fost tocmai clar dacă achiziția se va finaliza cu succes sau dimpotrivă. Aflăm astăzi că acei acționari care s-au declarat împotriva

În toamna trecută aflam marea veste şi anume că Samsung va cumpăra Harman, un nume respectat în zona auto şi a produselor acustice. Problemele au apărut imediat, pentru că o parte din acţionarii Harman au blocat achiziţia. Şi asta chiar dacă autorităţile au fost de acord, spre exemplu cu această achiziţie. Ei bine, acum dispar şi ultimele piedici, pentru că acţionarii Harman au autorizat tranzacţia.

Deţinătorii de acţiuni au renunţat la procesul pe care îl porniseră contra directorilor companiei, care au realizat vânzarea către Samsung Electronics. La început acţionarii erau nemulţumiţi că nu a fost realizată vânzarea spre altă firmă, la un preţ mai bun eventual. Procesul pornise în luna ianuarie a acestui an, intentat fiind la tribunalul din Delaware.

Principalul acuzat era CEO-ul şi preşedintele Harman, Dinesh Paliwal, dar şi alţi directori de top. Vă reamintesc că Samsung a cheltuit 8 miliarde de dolari pe achiziţia Harman. Au trecut 7 luni de bătălie legală, dar nemulţumiţii au cedat în urma arbitrajului, conform surselor. Nu a fost un proces uşor, pentru ca taxele legale implicate au ajuns la 195.000 de dolari.

Harman va opera ca filiala autonomă şi îşi va păstra brandul, sub tutela Samsung.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×