Amazon Echo domină autoritar piaţa boxelor inteligente, conform unui studiu Kantar

523 ori
<b>Amazon Echo domină autoritar piaţa boxelor inteligente, conform unui studiu Kantar</b>Potrivit unui studiu recent realizat de către firma de research Kanter, se pare că Amazon Echo este cea mai populară boxă inteligentă de pe piață. Aceasta se bazează pe asistentul virtual Amazon Alexa și din câte vedem pe seama graficului

Deşi încep să apară tot mai multe boxe inteligente pe piaţă, tot Amazon Echo rămâne lider de piaţă, după cum confirmă şi un nou studiu Kantar. Amazon Echo este "regele junglei" şi avem cifre şi pentru rivalii săi.

Amazon Echo

Amazon Echo are o cotă de piaţă de 66% când vine vorba de piaţa americană, iar cifrele vin de la un studiu realizat pe 1097 de consumatori americani prin Lightspeed VICE Voices. Amazon a început să pună la dispoziţie produsul său din anul 2015 şi o parte din meritul pentru ascensiunea sa îi revine serialului "Mr. Robot". Acolo Alexa şi Echo au fost aproape "personaje", fiind companionul unei agente FBI singuratice.

Amazon Echo

Dacă separăm produsele, Amazon Echo cel de bază are o cotă de 31%, iar Amazon Echo Show de 27%. Google Home se află pe locul 3 cu 16%, iar Google Home Mini e pe 4, cu 12%. Studiul arată şi că funcţia cel mai des utilizată de posesorii acestor device-uri este playback-ul muzical, de podcast-uri şi cărţi audio (19%). Urmează verificarea condiţiilor meteo, setarea unui timer sau obţinerea de informaţii (15%).

Doar 7% din posesorii acestor aparate realizează apeluri sau comandă produse online. Jumătate dintre cei intervievaţi afirmă că folosesc device-ul câteva ori pe zi. 26% apelează la boxă cel puţin o dată pe zi. E amuzant că 6% din oameni folosesc boxele pentru a li se spune glume. Un studiu Google a arătat şi că utilizatorul e predispus să formeze o relaţie profundă cu aparatul său, când vorbeşte cu el zilnic.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×